Ilionx - Be the expert

Ruimte voor ontwikkeling

Dominique Cirkel - Data Scientist

Dominique (27) studeerde Wiskunde aan de RUG en is na haar studie gaan werken als Data Scientist bij ilionx. Een bewuste keuze. Dominque: ‘ik zocht een werkgever waarbij er ruimte is voor ontwikkeling en waar een goede werksfeer is. Bij ilionx mocht ik een dag in de week gebruiken voor zelfstudie en persoonlijke ontwikkeling en heb ik leuke collega’s om mee te sparren’.

Jakko (33) studeerde Technische Natuurkunde aan de RUG. Na zijn afstuderen bleef hij als onderzoeker verbonden aan de universiteit totdat hij in 2017 klaar was voor de volgende stap in zijn carrière: Lead Data Scientist bij ilionx. En dat bleek het begin van een nieuwe stap voor zowel Jakko als ilionx in het verbreden van haar diensten binnen Data Analytics.

“We helpen elkaar om beter te worden, niet alleen op technisch gebied maar ook op persoonlijk gebied.”

Het begon bij de inzet bij de provincie Fryslân. In deze periode heeft onder andere het Ganzenproject vorm gekregen: https://www.ilionx.com/referent/provincie-fryslan/. Maar ook andere projecten waarbij waardevolle inzichten uit een grote hoeveelheid gestructureerde of ongestructureerde data zijn opgehaald.

Zo heeft Dominique door middel van onder andere Machine Learning de provincie inzicht gegeven in de effectiviteit van subsidies.

Door deze en andere succesvolle projecten hebben Dominique en Jakko budget en tijd gekregen om Remote Sensing verder uit te werken. Met een team van wetenschappers en IT’ers ontwikkelen ze het Remote Sensing Platform dat open source satellietdata analyseert met machine learning technieken om inzicht in ruimtelijke problematiek te verkrijgen. Met talen Python en R wordt de data getransformeerd en modellen getraind voor het doen van voorspellingen.

Iedere twee weken wordt de voortgang binnen het team in een scrum setting besproken. ‘Hierbij dagen we elkaar uit. Niet alleen op technisch gebied, maar we spreken elkaar ook aan op eigen verantwoordelijk en we houden elkaar scherp’, aldus Dominique. Jakko vult aan: ‘we zijn geen hobbyclubje dat in de avonduren wat fröbelt. ilionx investeert in innovatie en haar medewerkers en krijgt er een businesscase met waarde voor terug’. Doordat we de projecten in teamverband uitvoeren, kunnen we met elkaar sparren en komen we gezamenlijk tot het beste resultaat.

Meer over Remote Sensing lees je op: https://www.ilionx.com/oplossing/business-analytics/remote-sensing/ 

Toon meer Toon meer

Ik ben Dominique Cirkel, Data Scientist bij ilionx Groningen. Heb je een vraag over mijn verhaal?

dcirkel@ilionx.com

Heb je vragen over deze vacature, wil je meer informatie of wil je gewoon contact met ons? Onze deur staat altijd open voor een kop koffie/thee en een goed gesprek!

Edith Gerritsen-Rijlaarsdam - Recruiter

+31 6 574 99 672 egerritsen@ilionx.com