Ilionx - Be the expert

Een vliegende start bij ilionx!

Jasper Diefenbach - Business Intelligence Consultant

Jasper Diefenbach (1988) was 2,5 jaar aanvoerder van Oranje en speelde elf jaar als professional in het Nederlandse mannenvolleybalteam. In 2018 heeft hij een overstap gemaakt van sporter naar ict’er bij ilionx.

Wat heeft je ertoe gedreven om deze overstap te maken?

Ik heb in totaal elf jaar topvolleybal gespeeld en de laatste vijf jaar heb ik in het buitenland gewerkt en gewoond. Daarnaast ben ik ook nog dertig geworden en kreeg ik het sterke gevoel dat ik iets wilde doen met mijn studie Econometrie, die ik zes jaar geleden aan de UvA heb afgerond. Ik bekeek de nodige vacatures en het viel me op dat er veel vraag was naar ict’ers. Ik heb vervolgens wel wat online cursussen op it-gebied gedaan, zoals over SQL en de programmeertaal R. Als topvolleyballer train je vier-vijf uur per dag; daarnaast moet je veel rusten. Dat betekent niet alleen maar slapen; je hebt dus tijd om dingen ‘met je hoofd’ te doen.

Toen ik eenmaal de knoop had doorgehakt raakte ik in gesprek met Michel Everaert, de commercieel directeur van Nevobo, de Nederlandse Volleybalbond. Hij stuurde meteen een bericht naar Wiebe de Boer, algemeen directeur van ilionx, de hoofdsponsor van het Nederlandse damesvolleybalteam. Voordat ik het wist stond ik op het Utrechtse kantoor van ilionx om er mijn licht op te steken. Ik sprak bijvoorbeeld met een paar mensen die in de business intelligence-hoek zitten. Dat sprak me aan. Zij zetten een opleidingstraject van een paar maanden voor me in elkaar waardoor ik een vliegende start bij ilionx kon maken. Inmiddels heb ik al een certificaat op het gebied van Microsoft, MSCA: SQL 2016 BI Development, behaald en een examen programmeren in T-SQL afgelegd.

Ik wil de kant van machine learning op en me bezighouden met vraagstukken waarin kunstmatige intelligentie een rol speelt

Wat doe je precies bij ilionx?

Mijn collega’s en ik zitten bij bedrijven om ze te ondersteunen op bi-vlak. Zo ben ik sinds half november gedetacheerd bij Smallsteps, een kinderdagopvang met zo’n driehonderd kinderdagverblijven door het land. Daar help ik ze als lid van het projectteam met de migratie van hun on premise databases naar de Microsoft Azure-cloud. Ook maak ik Power BI-dashboards met rapportages voor het management. Ilionx doet veel met Microsoft-technologie, maar op bi-vlak hebben we ook kennis van bijvoorbeeld Cognos of SAP.

Waarin wil je je nog verder specialiseren?

Uiteindelijk wil ik de kant van machine learning op en me bezighouden met vraagstukken waarin kunstmatige intelligentie een rol speelt. Vanuit mijn studie heb ik verstand van modellen maar ik mis nog voldoende kennis van de datakant: hoe moeten data geprepareerd worden om ze goed te kunnen analyseren? Met bi-tools kun je data uit bronnen analyseren en er waarde uithalen. Dat is voor mij een opstap naar machine learning. Ik ga bij ilionx een aantal cursussen volgen waaronder een over ai-programmeren in Python.

Toon meer Toon meer

Ik ben Jasper Diefenbach, BI consultant bij ilionx Zwolle. Heb je een vraag over mijn verhaal?

jdiefenbach@ilionx.com

Heb je vragen over deze vacature, wil je meer informatie of wil je gewoon contact met ons? Onze deur staat altijd open voor een kop koffie/thee en een goed gesprek!

Edith Gerritsen-Rijlaarsdam - Recruiter

+31 6 574 99 672 egerritsen@ilionx.com