Ilionx - Be the expert
Alle collega's

Startnummer herkenning door het toepassen van artificial intelligence

Louis Machiels - Software Developer

Limburgs Mooiste!

Na de succesvolle introductie van de gebruikersapp voor Limburgs Mooiste in 2019, heeft het application development team van ilionx in Maastricht niet bepaald stilgezeten. Het design van de app is verbeterd en er zijn een aantal nieuwe functionaliteiten toegevoegd, waaronder het herkennen van deelnemers door middel van gezichtsherkenning of het startnummer op de fiets.

Louis en Jasper werken mee aan deze nieuwe functionaliteiten.

Louis: “Tijdens het event van Limburgs Mooiste worden er veel foto’s gemaakt van de deelnemers op het parcours. Deze deelnemers willen de foto’s van zichzelf natuurlijk snel terugvinden, zonder dat ze honderden- of misschien wel duizenden foto’s door moeten scrollen. Wij hebben dit probleem opgelost met automatische herkenning van het startnummer. Ik heb een machine learning model getraind om startnummers te herkennen en daarmee kun je nu op de website van Limburgs Mooiste via de speciale zoekbalk zoeken naar jouw foto op basis van het startnummer: https://www.limburgsmooiste.nl/noord/fotos/

Die zelfstandigheid vraagt wel wat meer van je, maar je krijgt er veel voor terug!

Binnen het team werken wij heel zelfstandig, waarbij we altijd kunnen terugvallen op de Teamlead of andere collega’s. Die zelfstandigheid vraagt wel wat meer van je, maar je krijgt er veel voor terug! Vooral de vrijheid om die eigen verantwoordelijk te pakken én bezig te zijn met leuke en vooral innovatieve projecten.”

Het delen van locatie gegevens is een andere belangrijke nieuwe functionaliteit van de applicatie. Deelnemers, supporters én de organisatie kunnen zo bijhouden waar fietsers zich bevinden. Jasper heeft zich hier voornamelijk mee bezig gehouden.

Dan ben ik toch wel trots op mijn werk

Jasper: “Mijn bijdrage aan dit project bestond uit het maken van een digitale weergave van de route die een deelnemer heeft afgelegd tijdens Limburgs Mooiste, uiteindelijk inclusief de foto’s van Louis. Ik heb met Python de data die uit de applicatie komt gesplitst in kleinere GPX bestanden voor elke deelnemer. Dat betekent vooral heel veel puzzelen en bepalen waar je bepaalde filters legt. Als ik dan het uiteindelijke filmpje zie, dan ben ik toch wel trots op mijn werk.”

Bekijk hier alle actuele vacatures van onze vestiging in Maastricht.

Limburgs Mooiste

Ik ben Louis Machiels, Software Developer bij ilionx Maastricht. Heb je een vraag over mijn verhaal?

LMachiels@ilionx.com

Relevante vacatures

Salesforce Developer

Ben jij de ervaren Salesforce Developer die wij zoeken?

Zwolle, €4.500 - 5.500 v senior 32 - 40 uur

Software Developer .NET

Heb jij een passie voor het ontwikkelen van hoogwaardige software?

Utrecht, €3. 500 - 4.500 v medior 32 - 40 uur

Microsoft Power Apps Consultant

Ben jij overtuigd van de meerwaarde van Microsoft Power Apps?

Utrecht, €3.500 - 4.500 v medior 32 - 40 uur

Software Developer .NET

Loop jij graag voorop met innovatieve technologieën & oplossingen?

Amsterdam, €3.500 - 4.500 v medior 32 - 40 uur

Java Developer

Maak met jouw werk een directe impact op de business van de klant

Zwolle, €3.000 - 4.000 v medior 32 - 40 uur

PHP Developer

Werken aan bruikbare en werkbare producten

Zwolle, €3.000 - 4.000 v senior 32 - 40 uur

Heb je vragen over deze vacature, wil je meer informatie of wil je gewoon contact met mij? Ik sta altijd open voor een goed gesprek en ik ben bereikbaar via email en telefoon.

Edith Gerritsen - Recruiter

+31 6 574 99 672 egerritsen@ilionx.com