Ilionx - Be the expert
Alle collega's

Zolang je initiatief neemt, is er binnen ilionx heel veel mogelijk

Marloes Kroonen - .NET Young Professional

Hi Marloes, bedankt dat je wat tijd hebt kunnen vrijmaken om mij wat meer te vertellen over het Young Professional programma. Maar nu eerst over jou: wat heb je gestudeerd, hoe ben je over het traineeship te weten gekomen en waarom wilde je na jouw studie een traineeship volgen?

Voor ik hier kwam heb ik aan de faculteit Industrieel Ontwerpen van de TU Delft gestudeerd en daarbij twee masters gedaan. De ene master, Integrated Product Design, focust zich meer op het klassieke ontwerpen van producten. Hierbij komen ontwerpen, 3D modelleren, material science en berekeningen aan bod. De andere master, Design for Interaction, sluit wat beter aan bij het werk wat ik nu doe en richt zich vooral op de gebruikservaring (UX) en gebruikers interfaces (UI) en dat voor zowel fysieke als digitale interfaces. Digitale interfaces worden steeds belangrijker en zijn nog relatief nieuw en continue in ontwikkeling, wat voor mij als ontwerper heel interessant is.

Voor mijn afstuderen heb ik dan ook een tool in virtual reality (VR) gebouwd waardoor full body 3D scans op een intuïtieve wijze gepositioneerd kunnen worden voor het beoordelen van productontwerpen op ergonomie. Door de mogelijkheden binnen VR is het dan mogelijk om rond je product en gebruiker rond te lopen en veel eerder ongemakken te kunnen zien aankomen. Het project was zelf opgezet en geeft goed weer hoe belangrijk ik de interactie tussen mens en machine vind. Tijdens mijn afstuderen liep ik echter wel tegen het probleem aan dat het gebruik van Unity met C# wat te lastig was om even te leren. Uiteindelijk heb ik dan ook in Unreal Engine met Node.js gewerkt maar de wil om echt te leren programmeren bleef hangen. Door dit project ben ik dan ook op zoek gegaan naar full stack developer traineeships en vond bij ilionx dat wat ik zocht, een persoonlijk traineeship bij een bedrijf met veel groei mogelijkheden.

Binnen het Young Professional programma wordt er gekeken naar wat je wil leren en ga je een persoonlijk leertraject aan

Inderdaad een heel gaaf afstudeerproject en jouw beslissing om het traineeship te volgen klinkt als een goede doordachte keuze. Wat zijn de programmeertalen die je allemaal hebt geleerd tijdens de reis in India? Op welke manier gebruik je deze in jouw dagelijkse werkzaamheden?

In India heb ik de trainingen in HTML, CSS en Javascript, MVC in ASP.NET, Azure en C# gevolgd. Toen ik terugkwam heb ik in Nederland ook een training in Angular gehad. Ik ben met Angular het meest aan de slag gegaan voor een project, maar de algemene kennis die ik heb opgedaan in India gebruik ik elke dag. Ik merk nu al dat als je ‘de basis’ kent, en die heb ik vanwege mijn studieachtergrond minder dan een pas afgestudeerde Informatica student, het gemakkelijker is om een talenswitch te maken. Ik ga nu bijvoorbeeld in WPF werken en dat is niet een tool die ik heb geleerd maar het heeft wel veel raakvlakken met MVC. Hetzelfde geldt voor React, waar ik ook mee zal gaan werken. React lijkt weer heel erg op Angular. Natuurlijk is het even wennen maar uiteindelijk lijkt het allemaal op elkaar.

Zo, al heel wat trainingen gehad. Welke softskilltrainingen heb je tot nu toe gevolgd? Hoe vind je deze?

We hebben ongeveer om de 2 tot 4 weken een softskilltraining. We worden o.a. getraind in onze communicatieve vaardigheden, bijvoorbeeld overlegsituaties en hoe je die kan beïnvloeden. Dit is zowel nuttig voor werksituaties als persoonlijk. Welke ik ook super tof vond was de softskilltraining over kernkwadranten. Je gaat dan kijken waar je goed in bent en hoe je daarin kan doorslaan. Je krijgt echt inzicht hoe je op bepaalde dingen reageert en vooral waarom.

Leuk hoor! En tot slot: waarom heb je destijds gekozen voor ilionx?

Sowieso omdat het heel goed voelde, ik vind de werksfeer heel belangrijk. Daarnaast kreeg ik bij ilionx het idee dat ik een persoonlijk leertraject inging doordat er samen met mij gekeken werd naar wat ik wilde leren i.p.v. dat er puur word gehandeld o.b.v. de behoefte vanuit de markt. Zolang je initiatief neemt is er binnen ilionx heel veel mogelijk.

 

Bekijk hier de IT Traineeship vacature.

Marloes Kroonen - .NET YP / traineeship

Ik ben Marloes Kroonen, Young Professional bij ilionx Utrecht. Heb je een vraag over mijn verhaal?

mkroonen@ilionx.com

Vacatures

Relevante vacatures

Heb je vragen over deze vacature, wil je meer informatie of wil je gewoon contact met ons? Onze deur staat altijd open voor een kop koffie/thee en een goed gesprek!

Pam Bakker - Recruiter

+31 6 500 38 895 pambakker@ilionx.com