Ilionx - Be the expert
Alle collega's

Van Learning Professional naar Young Professional

Rick Hellenthal - Young Professional

Rick (21 jaar) studeerde Software & Information Engineering aan de Hogeschool van Utrecht toen hij kennis maakte met ilionx tijdens een stagemarkt. Rick: “Later was ik op zoek naar een afstudeerstage en kwam ik weer in contact met ilionx. Ik ben op de uitnodiging om een kop koffie te komen drinken ingegaan en er was een klik. Hier ging ik mijn afstudeerstage doen! Het gevoel dat ik had over de komende stageperiode was goed én ik had de keuze uit twee afstudeeropdrachten.

Ik heb uiteindelijk gekozen om een proactieve chat bot door middel van het Microsoft Bot Framework te ontwikkelen. Bijna alle technologieën die hierbij kwamen kijken, waren nieuw voor mij. Vooral aan het begin van de stageopdracht heb ik veel gesproken met Arthur, mijn begeleider (en Senior Solution Architect red.) bij ilionx, maar daarna ben ik voornamelijk zelfstandig aan de slag gegaan. Toen ik mijn scriptie mocht presenteren en verdedigen, waren Arthur en de unitmanager daarbij aanwezig. Uiteindelijk ben ik afgestudeerd met een 8.1!”

Al tijdens zijn stage werd Rick gepolst voor een vast dienstverband bij ilionx. Rick: “Ik had verschillende opties, maar mijn gevoel bij ilionx was echt goed. De sfeer, de collega’s, de opdrachten en de mogelijkheden om veel te leren in onder andere het Young Professional programma, gaven uiteindelijk de doorslag.”  Zijn stagecontract werd omgezet in een contract voor onbepaalde tijd; van Learning Professional tot Young Professional.

“Ik ga ervoor”

Het Young Professional programma bij ilionx houdt in dat je na de introductieweek vol masterclasses en een scrum training afreist naar India waar je de technische skills gaat leren. Dit programma draagt, qua opzet en uitvoering, ertoe bij dat er een groepsproces op gang komt en sterk vormend is. De Young Professionals blijven elkaar tegenkomen in het eerste jaar in teamsessies, maar ook bij trainingen op het gebied van soft skills.

Rick: “In eerste instantie trok India me niet, maar ik bedacht me ook dat ik zo’n kans niet zo snel meer zal krijgen, dus ben ik ervoor gegaan! Met z’n vijven zijn we naar New Delhi afgereisd en ik heb er echt een onwijs leuke tijd gehad. De sfeer in de groep was buitengewoon tof, we zoeken elkaar in Nederland nog vaak op.”

“Breed ontwikkelen”

Ook nu in Nederland is Rick volop aan de slag. Rick: “Ik heb interesse in zowel front-end als back-end development. Bij ilionx krijg ik de mogelijkheid om mij breed te ontwikkelen: zo werk ik op dit moment met ReactJS aan een front-end applicatie en sinds kort ook aan een van onze API’s aan de back-end. Naast het feit dat ik ontzettend veel leer, is er ook tijd om een potje te tafelvoetballen of te geinen met collega’s. Om het met onze slogan te zeggen: ‘ilionx maakt een toffe werkomgeving waar!”

Young Professional - Rick Hellental

Ik ben Rick Hellenthal, Young Professional bij ilionx Utrecht. Heb je een vraag over mijn verhaal?

rhellenthal@ilionx.com

Relevante vacatures

Operations Engineer

Weet jij als Operations Engineer snel tot de kern van het probleem door te dringen?

Amsterdam, €2.200 - 2.800 v junior 32 - 40 uur

PHP Developer

Werken aan bruikbare en werkbare producten

Zwolle, €3.000 - 4.000 v senior 32 - 40 uur

Front end Developer

Wil jij in een omgeving werken waar goede ideeën en eigen initiatieven worden gefaciliteerd en belo...

Utrecht, €3.500 - 4.500 v medior 32 - 40 uur

Python Developer

Ben jij thuis in de wereld van Python?

Amsterdam, €3.500 - 4.500 v medior 32 - 40 uur

Solutions Architect

Wil je graag voorop lopen als het gaat om de laatste innovaties?

Utrecht, €4.000 - 5.500 v senior 32 - 40 uur

Java Developer

Maak met jouw werk een directe impact op de business van de klant

Zwolle, €3.000 - 4.000 v medior 32 - 40 uur

Heb je vragen over deze vacature, wil je meer informatie of wil je gewoon contact met mij? Ik sta altijd open voor een goed gesprek en ik ben bereikbaar via email en telefoon.

Pam Bakker - Recruiter

+31 6 500 38 895 pambakker@ilionx.com