Ilionx - Be the expert
Alle collega's

Het opzetten van een front end team

Rodney Wormsbecher & Santiago Harmens - Front end Developer

Het opzetten van een front end team

Rodney (33) besloot tijdens zijn studie Multimedia om naar China af te reizen om Engelse les te geven. Na tien maanden keerde hij terug naar Nederland om zijn studie af te ronden, maar al snel daarna vertrok hij weer naar China om Chinees te studeren. Uiteindelijk bleef Rodney ruim zeven jaar in China, ontmoette zijn vrouw, startte een gezin en is sinds 2016 weer terug in Nederland en sindsdien werkzaam bij ilionx. Via het IT Traineeship is hij gestart als .NET Developer, totdat hij met Javascript in aanraking kwam! Vanaf dat moment is hij zich steeds meer gaan ontwikkelen als Front end Developer. Zo is hij nu bezig met het ontwikkelen van een innovatief platform rond Office 365. Rodney houdt alle nieuwe ontwikkelingen bij en draagt deze kennis graag over aan zijn collega’s en zijn klanten. In zijn vrije tijd besteed hij ongeveer 10 tot 15 uur per week met het sleutelen aan de nieuwste technologieën. Niet alleen om bij te blijven, maar vooral omdat het zijn hobby is!

Santiago (40) woont met zijn vrouw en chihuahua Lucas in Almere en heeft twee grote passies: muziek spelen op zijn piano en de luchtvaart. Santiago: “We zijn met ilionx in 2012 naar Barcelona gevlogen. Wiebe (Wiebe de Boer, CEO van ilionx red.)  wist van mijn passie af en vroeg mij op de terugweg of ik tijdens de take off in de cockpit wilde zitten. Vanaf dat moment wist ik dat ik ooit zelf wilde vliegen. Ik ben gaan sparen en op dit moment druk bezig met het behalen van mijn vliegbrevet.”
Bij ilionx wordt Santiago ingezet als Lead Consultant waarbij hij grote complexe applicaties heeft gebouwd met .NET en is hij werkzaam als Scrum Master bij De Nederlandsche Bank.

“We willen binnen vijf jaar een toonaangevende speler zijn op het gebied van Front end development”

De ambitie van Rodney om de beste te zijn binnen zijn vakgebied en de ambitie van Santiago om teams te helpen op een agile manier betrouwbare- en voorspelbare softwareproducten te leveren, hebben hen samengebracht om een front end team binnen de unit Software Solutions Utrecht op te zetten.

Rodney: “Vaak werden en worden front end taken zoals HTML, CSS en Javascript erbij gedaan door een Back end Developer. Maar het vakgebied wordt steeds breder en ingewikkelder en er zijn steeds meer ontwikkelingen om bij te houden. Niet alleen (puur) technisch, maar ook qua toegankelijkheid en gebruiksvriendelijkheid (usability). Die ontwikkelingen zijn voor een Fullstack Developer bijna niet bij te houden, daarom willen we ons steeds meer specialiseren in front end skills.” Santiago vult aan: “Ik vergelijk onze front end team met een voetbalteam. Spelers worden opgesteld in de positie waarbij zij het beste tot hun recht komen. Je kunt een wedstrijd nu eenmaal niet winnen met alleen maar verdedigers of alleen maar aanvallers. Zo werkt het eigenlijk ook in de IT. Je hebt Back end Developers, Front end Developers en DevOps Engineers die met een eigen skillset samen mooie webapplicaties bouwen. Daarbij ligt onze focus op front end development.”

Onze ambitie is om een team samen te stellen met de beste Front end Developers die niet alleen de mooiste applicaties willen bouwen, maar kijken we ook hoe de klant de applicaties daadwerkelijk gebruikt. We willen binnen vijf jaar een toonaangevende speler zijn op het gebied van Front end development. Daarom zijn we op zoek naar de beste Front end Developers die samen met ons deze doelstelling willen halen.

Wil jij dit team komen versterken?

Bekijk hier de vacature van Front end Developer Utrecht 

Wij zijn Rodney & Santiago, Developers bij ilionx Utrecht. Heb je een vraag over ons verhaal?

rwormsbecher@ilionx.com of sharmens@ilionx.com

Relevante vacatures

Java Developer

Ga aan de slag als Java Developer in een omgeving waar je de vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkele...

Eindhoven, €3.030 - 4.390 v medior 32 - 40 uur

Software Developer .NET

Loop jij graag voorop met innovatieve technologieën & oplossingen?

Amsterdam, €3.500 - 4.500 v medior 32 - 40 uur

Python Developer

Ben jij thuis in de wereld van Python?

Amsterdam, €3.500 - 4.500 v medior 32 - 40 uur

Java Developer

Ga aan de slag als Java Developer in een omgeving waar je de vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkele...

Maastricht, €3.030 - 4.390 v medior 32 - 40 uur

Microsoft Power Apps Consultant

Ben jij overtuigd van de meerwaarde van Microsoft Power Apps?

Utrecht, €3.500 - 4.500 v medior 32 - 40 uur

Front end Developer

Op zoek naar een werkgever die jou wil helpen om jouw ambities te verwezenlijken?

Zwolle, €3.000 - 4.000 v medior 32 - 40 uur

Heb je vragen over deze vacature, wil je meer informatie of wil je gewoon contact met mij? Ik sta altijd open voor een goed gesprek en ik ben bereikbaar via email en telefoon.

Jessica Van Straten - Recruiter

+31 6 500 38 906 jvanstraten@ilionx.com