Ilionx - Be the expert
Alle collega's

Innovatie & kennisoverdracht

Sander Hautvast - Java Developer

Sander (47 jaar) is recentelijk verhuisd van Zwolle naar Amsterdam en werkt nu drie jaar bij ilionx. Sander: “Ik was op zoek naar een werkgever waar ik in de gelegenheid werd gesteld om mijn kennis over te dragen naar collega’s, maar ik zocht ook een werkgever waar ik uitgedaagd zou worden en waar ik kon leren van  andere (senior) Java Developers.”

Deze uitdaging vond Sander bij zijn eerste project bij een Overheidsdienst. Sander: “Dit project was een heel ambitieus project waar al wat collega’s van ilionx aan werkten. Een van de meest bedrijfskritische systemen met onnoemelijk veel data waar dagelijks honderden mensen, zowel intern- als extern aan werken,  moest worden overgezet. Tijdens dit project is steeds gekeken naar de data in het oude systeem en hoe we alle informatie  naar het nieuwe systeem wilden migreren. Maar wel met de eisen & wensen van nu. De grote lijnen waren uitgetekend, de details mochten wij invullen.” Na ongeveer een jaar werd Sander gevraagd om  de rol van Product Owner op zich te nemen. “Door deze rol kreeg ik weer een heel nieuw aandeel in het team en mocht ik nog meer mijn stempel op het project zetten.

“Innovatie en kennisoverdracht, daar doe ik het voor!”

Er waren twee momenten waar ik het meest trots op ben. Op een bepaald moment voorzag het systeem alleen in standaard dataverzoeken zoals alle juridische gegevens bij een kadastraal object. Andere gegevens die de eindgebruiker ook nodig had, werden niet overgenomen door het nieuwe systeem. De eventdriven architectuur voorzag hier niet in, maar maakte het wel mogelijk om de events met nieuwe listeners af te spelen en zo een relationele database op te bouwen. In een POC zag ik dat dit goed werkte en na overleg met het team hebben we vervolgens de applicatie gebouwd . Deze draait nu en zorgt ervoor dat we alle mogelijke vragen supersnel kunnen beantwoorden.

Maar het meest trots ben ik toch wel over de livegang van het systeem. Het hele team had keihard gewerkt, we waren er klaar voor. Toen het eenmaal zover was, was dit echt de bekroning op ons werk. Hier deden we het voor. De maandag na de migratie konden onze collega’s zonder enige problemen aan het werk.”

Nu dit project  mede door zijn verhuizing voor Sander is afgerond, staat hij klaar voor de volgende uitdaging: verouderde applicaties moeten worden omgezet naar state-of-the art applicaties gebouwd met de nieuwste technieken. Alle aspecten komen aan bod: infra, docker, onderhoud, security. Deze keer bij een financiële instelling in hartje Amsterdam. Dus lekker op de fiets.

Sander Hautvast - Java Developer

Ik ben Sander Hautvast, Java Developer bij ilionx Zwolle. Heb je een vraag over mijn verhaal?

shautvast@ilionx.com

Relevante vacatures

Front end Developer

Wil jij in een omgeving werken waar goede ideeën en eigen initiatieven worden gefaciliteerd en belo...

Utrecht, €3.500 - 4.500 v medior 32 - 40 uur

Java Developer

Ga aan de slag als Java Developer in een omgeving waar je de vrijheid krijgt om jezelf te ontwikkele...

Maastricht, €2.600 - 3.700 v junior 32 - 40 uur

Microsoft Power Apps Consultant

Ben jij overtuigd van de meerwaarde van Microsoft Power Apps?

Utrecht, €3.500 - 4.500 v medior 32 - 40 uur

DevOps Engineer

Kijk jij verder dan waar jouw eigen verantwoordelijkheid ligt en heb jij een passie voor techniek?

Zwolle, €2.800 - 3.400 v medior 32 - 40 uur

Oracle Operations Engineer

Weet jij als Oracle Operations Engineer snel tot de kern van het probleem door te dringen?

Amsterdam, €2.800 - 3.400 v medior 32 - 40 uur

PHP Developer

Werken aan bruikbare en werkbare producten

Zwolle, €3.000 - 4.000 v senior 32 - 40 uur

Heb je vragen over deze vacature, wil je meer informatie of wil je gewoon contact met mij? Ik sta altijd open voor een goed gesprek en ik ben bereikbaar via email en telefoon.

Pam Bakker - Recruiter

+31 6 500 38 895 pambakker@ilionx.com