Ervaring

kiezen voor de grootste glimlach

Ankie Vermeer

Delivery Manager

Ankie Vermeer

Hoe ziet jouw geschiedenis eruit?

Na mijn studie commercieel communicatiemanagement startte ik bij een taal- en vertaalbureau in Utrecht. Eén van mijn taken was het optimaliseren van het verkoopproces en zodoende was ik actief betrokken bij de implementatie van Microsoft Dynamics CRM – voor de liefhebbers: versie 4.0! Heel erg leuk om te doen. Omdat ik de behoefte had om na mijn hbo-opleiding ook nog dat academische papiertje te halen, meldde ik me aan voor de master bedrijfskunde en koos voor de afstudeerrichting informatiemanagement. Tijdens het afstuderen begon ik als consultant bij een bedrijf in verzekeringssoftware. Daar vroegen ze na een half jaar of ik geïnteresseerd was in de functie van projectmanager.

Hoe kwam je bij ilionx terecht?

De verzekeringsbranche is interessant, maar niet altijd heel dynamisch. Na ruim vijf jaar vroeg ik me af of ik er nog genoeg energie uithaalde. Het antwoord was nee en ik ben gaan solliciteren, vooral op functies waar ik me verder zou kunnen ontwikkelen op het gebied van het Microsoft-platform. We werkten intensief samen met een Microsoft-partner en Dynamics 365 bleef me aantrekken. Ik heb met meerdere organisaties gesproken, zowel voor de rol als consultant (de inhoud blijft me aanspreken) als voor de rol van projectmanager. Bij alle organisaties had ik leuke gesprekken en van vrijwel alle Microsoft-partners werd ik enthousiast. Voor het maken van de keuze had ik een uitgebreide vergelijking opgesteld met plussen en minnen. Uiteindelijk heb ik gekozen voor de organisatie waar ik met de grootste glimlach de deur uitliep.

En dat was ilionx?

Dat was ilionx! De gesprekken waren enthousiast en open. We verkenden samen de mogelijkheden en ze keken echt naar mij als persoon. Ik twijfelde tussen consultancy of projectmanagement; ze dachten hierin mee, stelden de juiste vragen en we concludeerden samen dat dat laatste het beste bij me zou passen. Tegelijk boden ze de mogelijkheid om me inhoudelijk te verdiepen waar ik dat wilde. De combinatie gaf de doorslag en zo begon ik augustus 2016 bij de vestiging Utrecht. Daar heb ik verschillende projecten gedaan; van het managen van functionele Dynamics 365 wijzigingen bij een wetenschappelijk instituut tot volledige Cloudmigraties en procesoptimalisaties. Zo hebben we bij een subsidieadviesbureau hun complexe maatwerklandschap gemigreerd naar standaardoplossingen binnen het Microsoft platform. Bij de implementatie van Dynamics 365, PSA Suite, Office 365, inclusief nieuwe werkplekken en de Teams-integratie waren diverse ilionx-vestigingen betrokken. Van deze manier van integraal samenwerken krijg ik ontzettend veel energie.

Hoe ondersteunt ilionx jouw ontwikkeling?

Ik heb binnen ilionx het Lead Consultancy programma gevolgd, een absolute aanrader! Deze training combineert het verbeteren van je soft skills met de ilionx aanpak. Een extra grote plus vind ik dat je collega’s met andere expertises en competenties goed leert kennen en na de training elkaar nog beter weet te vinden. Op een natuurlijke manier groeide ik richting peoplemanagement. Ik kreeg (en krijg nog steeds) veel energie van het helpen van collega’s in hun persoonlijke en onze gezamenlijke groei. Op zeker moment had ik als managing consultant de HR-verantwoordelijkheid voor 10 collega’s. Ik vond het enorm leuk om te coachen en samen aan concrete doelen te werken op het gebied van Dynamics 365, Power Platform en Azure integraties.

Wat was je meest recente stap?

Eind 2020 raakte ik in gesprek met collega’s van ilionx Overheid, gevestigd in Den Bosch. Met hun producten Onegov 365, Teamwork, relatiebeheermodule en contractmanagement ontzorgen ze overheidsinstanties op het gebied van zaakgericht werken en wetgeving (bijvoorbeeld de archiveringswet). Een mooie uitdaging op het gebied van projectoptimalisatie. Dat, en de Brabantse gezelligheid, spraken me enorm aan en zo maakte ik januari 2021 de overstap naar Den Bosch als delivery manager projecten. Nu ben ik eindverantwoordelijk voor projecten, stuur ik diverse consultants en projectmanagers aan en draai ik zelf ook mee in projecten. Zo blijf je dicht bij het team staan, zie je goed wat er bij onze klanten speelt en ervaar je zelf ook het beste wat goed gaat en wat nóg beter kan. We doen nu een mooi project bij een belangenvereniging in de publieke sector: een CRM implementatie met datamigratie en diverse koppelingen. Dit doen we op basis van Microsoft Power Platform, Power Apps Portals, Azure integraties en onze eigen relatiebeheermodule. Een mooie basis die ervoor zorgt dat onze klant toekomstvast is en snel kan inspelen op nieuwe ontwikkelingen en andere functionaliteiten binnen het Microsoft Platform, als Dynamics 365 Marketing en Customer Services.

Waarom heb je het naar je zin bij ilionx?

Het is een grote, maar tegelijk ook kleinschalige organisatie die goed naar de medewerkers kijkt en hen kansen geeft. Dat zie je aan mij, ik heb diverse stappen gezet en ben bij al mijn ontwikkelwensen prima ondersteund. Wat me ook aanspreekt, is dat er zoveel plekken zijn waar je kennis kunt halen. Ik kan altijd advies vragen aan collega’s van mijn eigen of van een andere vestiging of bij een van de competence centers. Het is makkelijk om verbindingen te leggen en het wordt ook erg gewaardeerd als je dat doet.

Op de plek waar ik nu zit komt veel bij elkaar. Enerzijds kan ik, vaak samen met de klanten, werken aan grote, interessante projecten. Anderzijds kan ik met mijn ervaring de consultants en projectmanagers goed op inhoud uitdagen en zo een sparringpartner zijn. De ondernemersspirit is er nog altijd en al komt er wel steeds meer structuur (wat ons enorm gaat helpen), ik kan nog steeds tot op grote hoogte mijn rol zelf invullen en mijn eigen prioriteiten stellen.

Relevante vacatures

Loading

Management Consultant Digitale strategie

Ben jij een digitaal strateeg?

Groningen v Senior

Microsoft 365 Consultant

Wil jij impact maken bij onze klanten door het inzetten van Microsoft 365?

Utrecht v Medior

Security Consultant

Zie jij de online risico’s aankomen?

Amsterdam v Medior

Microsoft Dynamics 365 Consultant

Voel jij je als Microsoft Dynamics 365 Consultant als een vis het water?

Den Bosch Overheid v Junior

Management Consultant IT- strategie

Denk en acteer jij graag buiten de kaders?

Utrecht v Medior

Projectleider

Op zoek naar een baan met inhoud, verantwoordelijkheid en afwisseling?

Zwolle v Senior

Microsoft Cloud Developer

Wil jij werken met de nieuwste Microsoft technologieën?

Utrecht v Medior

Scrum Master

Op zoek naar een baan met inhoud, verantwoordelijkheid en afwisseling?

Zwolle v Senior

Change Management Consultant

Breng jij mensen in beweging en maak jij impact?

Utrecht v Medior

Business Consultant

Help jij ons mee in innovatieve projecten en uitdagende opdrachten?

Utrecht v Medior

Information Security Consultant

Ga jij werken aan digitale veiligheid?

Groningen v Medior

Security Consultant

Adviseer jij graag klanten op het gebied van informatiebeveiliging?

Utrecht v Medior

Business Analist

Vind je het leuk om veel gesprekken te voeren en ben je een goede luisteraar?

Zwolle v Senior

Business Analist

Spreek jij de taal van de Business?

Amsterdam v Medior

Business Consultant

Zorg jij ervoor dat er concrete veranderingen voortkomen in bedrijfsprocessen?

Groningen v Senior

Zaaksysteem Consultant

Weet je alle geheimen van processturing?

Den Bosch Overheid v Medior

Microsoft Dynamics 365 Consultant

Samenwerken aan mooie standaardproducten en implementaties.

Den Bosch Overheid v Medior

Microsoft Dynamics 365 Consultant

Ben jij innovatief, verbindend en resultaatgericht?

Utrecht v Medior

Microsoft Power Apps Consultant

Ben jij overtuigd van de meerwaarde van Microsoft Power Apps?

Utrecht v Medior

Software Developer .NET

Ontwikkel jij graag state-of-the-art solutions met de Microsoft stack?

Groningen v Medior

Adoptie Consultant

Bedrijven staan niet stil en moeten meegaan met de veranderingen, continu en sne...

Groningen v Medior

EPD Consultant

Ben jij de expert en sparringpartner voor onze klanten?

Hoorn, Landelijk v Medior

Lead Office 365 Consultant

Kies je voor veelzijdigheid in je werk?

Den Bosch Overheid v Senior

Lead Dynamics 365 Consultant

Voel jij je als Lead Dynamics 365 Consultant als een vis in het water?

Den Bosch Overheid v Senior

Customer Support Engineer

Wil jij bijdragen aan een goede IT-infrastructuur in de zorg?

Hoorn v Medior

Front end Developer

Kan jij ideeën omzetten in code?

Zwolle v Senior

Informatie Analist (medior)

Maak jij de brug tussen de business en ondersteunende disciplines?

Groningen v Medior

Office 365 Consultant

Als trusted advisor ben jij verantwoordelijk voor het complete adoptie.

Groningen v Medior

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Bel of stuur me een email.

Gert-Jan van Meer Manager Corporate Recruitment 06 104 93 271 gjvanmeer@ilionx.com

Link gekopieërd