Alle ervaringen

Ik vind de afwisseling heerlijk

Camiel Wits

Business Intelligence Consultant

Camiel, vertel eens wat over jezelf. Wat is je achtergrond, bij welke unit zit je en hoe ben je bij ilionx gekomen?

Ik ben Camiel, 25 jaar oud en ik zit bij Informatie Management Zuid. Afgelopen jaar ben ik afgestudeerd. Ik had een bachelor in Bedrijfskunde gevolgd en vervolgens heb ik een master in Marketing gedaan. Geen technische studies, vandaar dat ik meer aan de front-end kant zit en meer in gesprek ben met de business dan dat ik daadwerkelijk aan de back-end kant zit, maar begrijpen doe ik het zeer zeker wel. En hoe ik bij ilionx ben gekomen, om te beginnen was ik afgelopen zomer klaar met mijn studie.

Vragen die door mijn hoofd gingen, waren: ‘wat ga ik doen en wat wil ik?’

Zodoende kwam ik in gesprek met een medewerker van ilionx die zelf het Young Professional programma volgde. Doordat ik cijfermatig onderlegd ben, sloot het BI traineeship goed op mijn profiel aan en had het direct mijn interesse gewekt. Na een kop koffie bij ilionx en wat gesprekken verder had ik mijn contract ondertekend. Doordat het traineeship pas in september begon, heb ik kunnen genieten van een lange zomervakantie. Om meer kennis op te doen heb ik tijdens de zomer cursussen gevolgd, zo heb ik SQL helemaal eigen gemaakt en ben ik in een paar self-service BI tools gedoken.

Toen was het september. Je had natuurlijk eerst de introductieweek en daarna heb je jouw koffers gepakt en ben je samen met jouw groep van trainees naar India gegaan. Hoe heb je dat ervaren?

Super gaaf! Ik heb binnen 4 weken een stoomcursus BI gekregen, waar meerdere facetten aan de orde kwamen, zoals: PowerBI (dashboard visualisatie), Front-end (self-service BI), maar ook de Back-end (het ETL proces en SSIS). Het was een hele fijne manier om in India les te krijgen, omdat je eigenlijk helemaal bent afgesloten van je eigen ‘privéleven’ waardoor je je volledig kan focussen op de behandelde stof die je die dag hebt gekregen. s’ Avonds dronken we natuurlijk wel een borreltje met collega’s of gingen we naar de sportschool of lekker zwemmen. Ik heb mega veel geleerd in India, zeker omdat ik zelf geen IT opleiding had gedaan. Voordat ik naar India ging heb ik me wel wat verdiept en wat zelfstudie gedaan door de nodige boeken te lezen. Daardoor had ik het een en ander aan kennis opgebouwd waardoor ik het lesmateriaal sneller begreep. Ik was namelijk een van de weinige van de trainees die geen IT-studie had gevolgd. Maar goed, alles wat ik heb geleerd in India kan ik op het moment meenemen naar de klanten, dus het is zeker een meerwaarde geweest.

En hoe vind je het traineeship tot nu toe?

Toen ik terugkwam uit India heb ik eerst intern bij ilionx wat inhouseprojecten gedaan. In november ben ik gestart bij Gemeente Amsterdam als Data Analist / BI-er. Hier heb ik een contract voor een halfjaar gekregen. Ikzelf woon in Utrecht en ben binnen 35 minuten bij de Gemeente Amsterdam, wat ideaal is. Het bevalt heel erg goed bij de Gemeente, het is ontzettend divers en ik kan er heel veel leren. Ik zit op allerlei verschillende locaties op een dag, bijvoorbeeld in meetings waar ik een adviserende rol heb. Tevens zit ik ongeveer 4 uur per dag achter mijn computertje om dingen te bouwen. Ik vind de afwisseling heerlijk.

Waar ben je tegenaan gelopen tijdens het traineeship?

Eerlijk gezegd heb ik momenteel nog niet echt zaken gehad waar ik tegenaan ben gelopen. Behalve dat er nog zo veel te leren is.. Maar in dit vakgebied ben je nooit uitgeleerd.

“Wel heb ik in mijn omgeving gezien dat als je geen initiatief neemt, er ook weinig zal gebeuren”

De regie ligt echt bij jezelf. Ikzelf ben nogal een direct persoon en ik ben niet bang om dingen te vragen. Ik ben van mening dat dit een eigenschap is die je als Young Professional zou moeten bezitten.

Waarom heb je destijds voor ilionx gekozen?

Ik heb voor ilionx gekozen omdat het niet 1 van de grote jongens is, zoals een Capgemini of Deloitte. Daardoor is het binnen ilionx minder hiërarchisch en is er veel meer mogelijk. Als ik bijvoorbeeld iets geregeld wil krijgen, dan ga ik direct naar mijn manager en maak het bespreekbaar. Er zijn korte lijntjes en daardoor kunnen zaken snel geregeld worden. Daarnaast is het bij ilionx veel persoonlijker dan wat ik bij andere bedrijven in mijn omgeving hoor. Wat ook leuk is aan ilionx dat het niet een strak formeel bedrijf is. Je kan lekker jezelf blijven!

Samen blijven ontdekken en het beste uit jezelf halen

Onze mensen vertellen

Relevante vacatures

Loading

Business Intelligence (BI) Consultant

Neem jij de vakinhoudelijke leiding op je bij de complexere BI projecten?

Maastricht v Senior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Utrecht v Medior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Maastricht v Medior

Microsoft Business Intelligence (BI) Consultant

Houd je van snel veranderende omgevingen?

Amsterdam v Senior

Microsoft Business Intelligence (BI) Consultant (medior)

Vind jij het leuk om data uit te pluizen?

Amsterdam v Medior

Data Architect

Help jij onze klanten invulling te geven aan een op data gedreven strategie?

Maastricht v Senior

Business Intelligence (BI) Consultant

Impact maken op de business van je klanten?

Zwolle v Medior

Business Intelligence (BI) Consultant

Laat jij onze klant de mogelijkheden van data zien?

Groningen v Senior

Data Engineer

Heb jij ook een passie voor het bouwen van data pipelines?

Amsterdam v Senior

Traineeship BI

Pas afgestudeerd en wil jij jezelf in een korte periode (verder) tot een Busines...

Utrecht v Junior

Business Intelligence (BI) Consultant

Je helpt onze opdrachtgevers van data tot dashboard!

Utrecht v Senior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Jij kan informatievragen vertalen naar technische oplossingen.

Groningen v Medior

Data Engineer

Je werkt aan uiteenlopende projecten voor een of meerdere ilionx klanten.

Den Bosch v Medior

Informatica Data Integratie Consultant (medior)

Beheers jij het ambacht om van data naar bruikbare informatie te komen?

Amsterdam v Medior

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Ik sta altijd open voor een goed gesprek en ik ben bereikbaar via email en telefoon.

Pam Bakker - Recruiter

+31 6 500 38 895 pambakker@ilionx.com

Naar overzicht
Link gekopieërd