Ervaring

we praten en verstaan zorg, maar we lopen er vooral echt warm voor

Coen Egberink

Directeur Healthcare

Wij praten en verstaan zorg

Coen Egberink, directeur healthcare – Werkt sinds 2021 bij ilionx. Wil zorginstellingen graag helpen bij effectieve en efficiënte zorginformatieketens. Is trots op de positie van ilionx op de markt voor ICT in de zorg.

ilionx healthcare is één van de zogenaamde verticals binnen onze organisatie. Dat betekent dat wij technische expertise combineren met diepgaande kennis van de zorgsector. Veel van mijn medewerkers zijn zelf afkomstig uit de zorg en zij weten als geen ander hoe die wereld in elkaar zit, inclusief alle veranderingen die zich daar voordoen. Patiënten stellen nieuwe eisen, de technische mogelijkheden nemen toe en vergeet ook het kostenaspect niet. IT helpt om de effectiviteit en efficiency van zorgprocessen te verhogen en de zorg zinnig te maken. Dit werk past heel goed bij mij. Ik combineer jarenlange ervaring in de zorg-ICT met – onder andere – de verantwoordelijkheid voor een bedrijf dat zich bezighield met het ontwerpen, realiseren en beheren van complexe informatieketens tussen overheid en bedrijfsleven. De zorg bestaat ook uit informatieketens, tussen ziekenhuizen, zorginstellingen, verzekeraars en een hele wereld daaromheen, zoals huisartsen of laboratoria en natuurlijk de steeds beter geïnformeerde patiënt. Wij begrijpen en onderkennen de complexiteit van deze ketens. Door zowel de processen als de beschikbaarheid en uitwisselbaarheid van data te optimaliseren, maken we het dagelijks werk voor onze klanten zo simpel mogelijk.

Hoe maak je iets simpel wat niet simpel is?

Ten eerste gaan we niet uitleggen hoe de techniek werkt, maar leggen de nadruk op de vraag: hoe kunnen we je helpen en waar kan techniek faciliteren? We koppelen software en hardware aan de unieke zorgprocessen en wat er als uiteindelijke infrastructuur uitkomt, moet eenvoudig te gebruiken en beheren zijn. Daar leveren we ook tooling voor. Het doel is dat de eindgebruiker efficiënt kan werken met de primaire EPD-systemen, maar ook kan profiteren van inzicht en de zinvolle overdracht van informatie binnen en tussen zorginstellingen. Het lijkt heel normaal dat gegevens op het juiste moment op de juiste plek zijn. De praktijk is weerbarstiger, door ongelijke standaarden, applicaties en processen die niet op elkaar zijn afgestemd of het ontbreken van regie. Dat vraagt om integraal denken, waar data, processen en integratie de kernelementen zijn en waarbij ruimte ontstaat voor de inzet van nieuwe technologie. Denk aan robotgestuurde procesautomatisering, workflowoptimalisatie of de inzet van kunstmatige intelligentie bij het stellen van diagnoses of behandelingen. Ingewikkeld, maar wij lossen al die puzzels graag op.

Hoe organiseer je dat?

Bij onze vestiging in Hoorn werken van oudsher mensen die de klanten perfect kunnen helpen om de basis op orde te krijgen, met name door het implementeren en het optimaliseren van het EPD. Tegelijk kunnen ze beschikken over de enorme hoeveelheid kennis in de rest van de organisatie. Denk aan security en het tegengaan van cyberattacks, maar ook aan kennis van architectuur, de cloud, business intelligence en data-integratie. Op die manier kunnen we breed opereren en optimaal adviseren over de digitale transformatie en de ‘journey’ die onze klanten daarvoor moeten afleggen. Dat vind ik het mooie van ilionx: het kiezen voor strategische markten met grote ICT-uitdagingen en op basis van kennis en visie een totaalpakket aanbieden, van strategie en bouwen tot aan beheer. Ik ben er erg trots op dat de zorg ook zo’n kernmarkt is. Voor ilionx healthcare geldt bovendien: we praten en verstaan zorg, maar we lopen er vooral echt warm voor.”

Relevante vacatures

Loading

Customer Support Engineer

Wil jij bijdragen aan een goede IT-infrastructuur in de zorg?

Hoorn v Medior

Technisch IT Consultant

Wil jij de IT-infrastructuur in de gezondsheidszorg helpen verbeteren?

Landelijk v Medior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Maastricht v Medior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Utrecht v Medior

(Technisch) Project Manager

Ben jij al graag betrokken bij het presales traject?

Landelijk v Senior

Programma Manager EPD

Wil jij bijdragen aan een goede IT-infrastructuur in de zorg?

Landelijk v Medior/Senior

Database Engineer

Wil jij bijdragen aan een goede IT-infrastructuur in de zorg?

Hoorn, Landelijk v Medior

Database Consultant

Landelijk v Medior/Senior

Healthcare Consultant

Ben jij de expert en sparringpartner voor onze klanten?

Landelijk v Medior/Senior

Systeem Netwerk Consultant

Wil jij bijdragen aan een goede IT-infrastructuur in de zorg?

Landelijk v Medior/Senior

Systeem Netwerk Engineer

Houd jij ervan om je te verdiepen in complexe ICT omgevingen?

Hoorn, Landelijk v Medior/Senior
Link gekopieërd