Alle ervaringen

De patiënt moet er beter van worden

Mirjam van der Laan

Programma Manager

Mirjam van der Laan werkt aan een nieuw EPD (Elektronisch Patiëntendossier), een applicatie waarin 2 grote ziekenhuisgroepen in het oosten van het land de informatievoorziening rondom patiëntenzorg samenvoegen, moderniseren en stroomlijnen.

“We praten hier over een heel groot project. Twee ziekenhuisgroepen implementeren een nieuw EPD, een systeem waarin gegevens van patiënten worden opgeslagen, ontsloten en onderling gedeeld. Dat is razend complex, niet alleen vanwege privacy-aspecten, maar ook als je kijkt naar de scope. Iedereen binnen de 2 ziekenhuizen gaat er straks mee werken, van de spreek- en operatiekamers tot de sterilisatieafdeling en de boekhouding. Echt een project voor mij! Ik heb een achtergrond in de zorg – ik ben van huis uit verpleegkundige, aangevuld met de opleiding verpleegkundige informatica – en kan me nog de komst van de eerste terminals herinneren. Mochten we voor de artsen de laboratoriumuitslagen printen. De sector heeft mijn hart en ik weet er intussen erg veel van. Maar uiteindelijk doe ik het voor de patiënt. Die moet er letterlijk en figuurlijk beter van worden.

106 werkgroepen

Het EPD-project is geen update, maar een complete implementatie op basis van een in de markt verkrijgbare technologie. Het moet een nieuw, efficiënt systeem opleveren waar 2 organisaties mee kunnen werken, zonder overbodige invoer en met zoveel mogelijk hergebruik van gegevens. Eén ziekenhuis werkt al met deze applicatie, maar voor de andere betekent dit project dat bestaande, soms verouderde applicaties worden uitgefaseerd. Voor beide geldt dat de data naar een nieuwe database moeten worden overgezet. Het vraagt allemaal om een zeer strakke planning en aansturing. In 106 werkgroepen onderzoeken we samen met de leverancier de eisen en wensen en een stuurgroep staat klaar als er grote issues zijn, denk aan logistiek, onverwachte incompatibiliteit of problemen met de aansluiting van het proces op de applicatie.

Veel impact

Voor het programmamanagement en consultancy in de zorg werk ik samen met mijn team in Hoorn en met onze vestiging in Amsterdam. Zij voeren de datamigratie uit. De autorisatievraagstukken zijn behoorlijk complex, onder andere omdat het system straks ook voorziet in een patiëntenportaal. Er zijn dus veel partijen en belangen bij betrokken. Ik ben erop gespitst om de communicatie en samenwerking zo effectief mogelijk in te richten, met korte lijnen en voldoende afstemming. Het gaat per slot om een project dat veel impact gaat hebben op de manier van werken van de organisatie, de zorgprofessionals en voor de patiënt. Als ik eraan kan bijdragen om dat voor hen zo makkelijk mogelijk te maken en mensen in hun kracht kan zetten, doe ik dat.

De vestiging in Hoorn is nog niet zo lang onderdeel van ilionx. Voor mij persoonlijk betekent de overgang dat ik – naast het aansturen van het consultancyteam – meer contacten onderhoud of samenwerk met andere vestigingen. Dat kost tijd, maar het geeft me ook de kans om mijn kennis en skills te vergroten en het levert veel nieuwe mogelijkheden op. Voor de opdrachten maakt het geen verschil en ik zal altijd verknocht blijven aan de zorg.”

Samen blijven ontdekken en het beste uit jezelf halen

Onze mensen vertellen

Relevante vacatures

Loading

Customer Support Engineer

Wil jij bijdragen aan een goede IT-infrastructuur in de zorg?

Hoorn v Medior

System Engineer

Houd jij ervan om je te verdiepen in complexe ICT omgevingen?

Amsterdam, Den Bosch, Hoorn v Medior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Utrecht v Medior

Funtioneel Beheerder

Utrecht, Amsterdam, Hoorn v Medior

EPD Consultant

Ben jij de expert en sparringpartner voor onze klanten?

Zwolle, Den Bosch, Hoorn v Medior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Maastricht v Medior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Jij kan informatievragen vertalen naar technische oplossingen.

Groningen v Medior

Technisch IT Consultant

Wil jij de IT-infrastructuur in de gezondsheidszorg helpen verbeteren?

Hoorn v Senior

Functioneel Tester

Wil jij bijdragen aan een goede IT-infrastructuur in de zorg?

Utrecht, Amsterdam, Hoorn v Medior

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Ik sta altijd open voor een goed gesprek en ik ben bereikbaar via email en telefoon.

Melissa Frens - Recruiter

+31 6 45 70 32 99 mfrens@ilionx.com

Naar overzicht
Link gekopieërd