Ilionx - Be the expert
Alle ervaringen

Toon zelf initiatief en neem verantwoordelijkheid

Werken en leren succesvol combineren

Werken en leren succesvol combineren

Leren en ontwikkelen is een belangrijke kernwaarde voor ilionx en dat heb ik geweten! Naast mijn fulltimebaan als Business Intelligence Consultant heb ik namelijk in de afgelopen jaren in de weekenden en avonduren een masteropleiding gevolgd. Hoe ik dat voor elkaar kreeg? Ik vertel je er graag over.

Deeltijd masteropleiding

Nadat ik in 2015 afstudeerde voor mijn bachelor, ben ik meteen gaan werken. Na verloop van tijd begon het toch weer te kriebelen en besloot ik om een deeltijd masteropleiding te volgen. Ik wilde immers wel blijven werken! In 2017 ben ik begonnen met de Data Science Management-variant van de master Business Process Management & IT aan de Open Universiteit. Vanaf 2018 combineerde ik deze studie met mijn baan als consultant bij ilionx (toen nog QNH). Al snel werd duidelijk dat ik hier op mijn plek zat.

Begrip van collega’s

Op werkdagen werkte ik overdag voor verschillende projecten bij ilionx. Als ik aan het eind van de dag thuiskwam, ging ik een hapje eten om vervolgens te studeren. Mijn avonden vulden zich met literatuur bestuderen, casussen uitwerken en colleges volgen. In het begin ging deze volle agenda me goed af, maar de periode waarin ik afstudeerde en mijn scriptie schreef, was best pittig. Het voelt alsof je tegen de stroom inzwemt. Gelukkig weet je dat de eindstreep in zicht is. De persoonlijke betrokkenheid van mijn manager hielp enorm. Op een bepaald moment was de druk zowel op werk als in studie enorm hoog. Toen koos mijn manager Marc Broens ervoor om mij tijdelijk van een bepaalde klus af te halen, waardoor ik in een lagere stroomversnelling kwam. Dankzij zijn inlevingsvermogen én het begrip van andere collega’s kwam ik deze drukke periode succesvol door.

Afstudeeronderzoek over technostress

Wat het afstudeertraject extra leuk maakte, was de mogelijkheid om het onderzoek binnen de organisatie uit te voeren. Ik onderzocht de invloed van persoonlijkheid op de effecten van technostress. Technostress is de stress, positief of negatief, die we ervaren bij het gebruik van technologie. Ook hier werd de collegialiteit weer zichtbaar. Meerdere collega’s boden hun hulp aan bij het opstellen en uitzetten van de vragenlijst. De bereidheid om mee te werken was hoog, waardoor ik vrij gemakkelijk respondenten kon verzamelen. En de resultaten van het onderzoek? De belangrijkste conclusie was dat persoonlijkheid het ervaren van positieve of negatieve technostress niet beïnvloedt. Wel viel op dat respondenten meer negatieve stress ervaren als ze van nature enigszins neurotisch zijn. Een verrassende uitkomst was dat respondenten kicken op complexiteit. Hoe complexer een applicatie wordt, hoe meer positieve energie zij daarvan krijgen. Ook worden respondenten heel erg blij van de bruikbaarheid van een applicatie.

Initiatief en verantwoordelijkheid

Al met al was mijn studietraject zeer pittig, maar de helpende hand van collega’s bood verlichting. Dit was voor mij het bewijs dat ilionx zich echt voor haar medewerkers inzet om leren en ontwikkelen te stimuleren. Hierdoor was het ook geen enkel probleem om de laatste hand aan mijn scriptie te leggen tijdens een vakantie in China. Leuk weetje: toen ik mezelf drie jaar inschreef voor de opleiding, was ik ook in China. Mijn belangrijkste tip? Toon zelf initiatief en neem verantwoordelijkheid, dan is (bijna) alles mogelijk!

Werken en leren succesvol combineren

Ik ben Tim van der Loop, Business Intelligence Consultant bij ilionx Maastricht. Heb je een vraag over mijn verhaal?

tvanderloop@ilionx.com

Relevante vacatures

Data Engineer

Heb jij ook een passie voor het bouwen van data pipelines?

Amsterdam, €4.500 - 5.500 v senior 32 - 40 uur

Business Intelligence (BI) Consultant

Als Business Intelligence Consultant bij ilionx help je onze klanten van data tot dashboard!

Utrecht, €4.500 - 5.500 v senior 32 - 40 uur

Data Architect

Help jij onze klanten invulling te geven aan een op data gedreven strategie?

Maastricht, €4.100 - 6.100 v senior 32 - 40 uur

Informatica Business Intelligence (BI) Consultant

Beheers jij het ambacht om van data naar bruikbare informatie te komen?

Amsterdam, €3.500 - 4.500 v medior 32 - 40 uur

Business Intelligence (BI) Consultant

Neem jij de vakinhoudelijke leiding op je bij de complexere BI opdrachten & projecten?

Maastricht, €4.100 - 6.100 v senior 32 - 40 uur

Business Intelligence (BI) Consultant

Neem jij de vakinhoudelijke leiding op je bij de complexere BI opdrachten & projecten?

Eindhoven, €4.100 - 6.100 v senior 32 - 40 uur

Heb je vragen over deze vacature, wil je meer informatie of wil je gewoon contact met mij? Ik sta altijd open voor een goed gesprek en ik ben bereikbaar via email en telefoon.

Edith Gerritsen - Recruiter

+31 6 574 99 672 egerritsen@ilionx.com