Ervaring

elke dag gavere dingen neerzetten dan de dag ervoor, wie wil dat niet?

Thomas van Tilburg, RPA Consultant

RPA Consultant

"ilionx is gefocust op de vraag waar ik heen wil en luistert naar mijn ideeën."

Thomas van Tilburg

Eén van de leukste kanten van mijn studie industrieel ontwerpen vond ik het nadenken over manieren om een probleem op te lossen. Ik richtte mijn master op digitale technologie en maakte kennis met onder andere virtual reality, VR. Daar heb ik mee gewerkt tijdens mijn bijbaan bij een design agency. Ik studeerde af bij een media entertainment bedrijf op een onderzoek naar mogelijke toepassingen van augmented en virtual reality.

Uiteindelijk had ik toch niet veel behoefte om met VR of AR verder te gaan, maar ik wilde wel de combinatie van technologie en strategie behouden. ‘Jij moet de consultancy in’, zei een recruiter tijdens een sollicitatie. Dat advies heb ik opgevolgd door bij een IT-dienstverlener te gaan werken als junior consultant op het gebied van Robotic Process Automation, RPA.

Hoe kwam je bij ilionx terecht?

Daar zat nog een stap tussen bij een financiële dienstverlener. Daar zochten ze iemand die voor hen met RPA aan de slag ging. In financieel werk zitten veel administratieve en repetitieve handelingen, dat levert veel ruimte op voor procesoptimalisatie met robots en automatisering. Er liggen dus mogelijkheden, maar in finance kan het lastig zijn om de tijd en resources vrij te maken die nodig zijn voor goede innovatie.

Na een paar jaar kreeg ik behoefte om grotere projecten doen, waarbij ik mezelf technisch kon verbreden en samenwerken met mensen waar ik goed mee kon sparren. In die periode werd ik door diverse bedrijven benaderd, waarbij de recruiter van ilionx vroeg: ‘Wat zou jouw volgende stap moeten zijn?’ Ik heb vervolgens een aantal leuke en inzichtgevende gesprekken gevoerd. Ze zagen mijn ambitie en zeiden: ‘We zien een goede match tussen jouw ambities en ons bedrijf, kom maar bij ons ontdekken wat je wilt en kunt’. Die kans heb ik meteen gegrepen.

Wat voor projecten doe je nu?

Op dit moment zit ik op 4 projecten, heel verschillende. Voor een uitvoeringsorganisatie werk ik aan systeemintegraties, een toekomstplan voor hun administratieve en andere processen en het up & running houden van hun huidige RPA. Ik help een commerciële dienstverlener met de update van hun robots bij de overgang naar een nieuwe versie van hun administratiesoftware en verdere vergroting van de efficiency. De andere 2 hebben betrekking op het maken van planningen en het introduceren van RPA in een organisatie.

Ooit deed ik zo’n introductie en mensen dachten dat er op zeker moment een echte robot bij zou komen kijken. Terwijl het natuurlijk gewoon stukjes software zijn. Door deze projecten doe ik ook veel ervaring op met praktische zaken rondom het managen van projecten zelf.

Wat vind je leuk aan je werk bij ilionx?

De combinatie van aan de ene kant interessante projecten bij klanten en het aan de andere kant samen met collega’s nadenken over de ontwikkeling van nieuwe producten en wat we daarvoor nodig hebben. Welke technische ontwikkelingen zijn er, hoe kunnen we die benutten? Als iets voor één klant interessant is, levert dat kansen op om het ook bij andere uit te rollen.

En ook: waar lopen we tegenaan, hoe kunnen we de kennis en kwaliteit binnen de organisatie op peil houden? Omdat ilionx in dat opzicht zelf ook nog lerend is, geeft dat heel veel mogelijkheden voor mij en mijn collega’s.

Heb je al ontdekt wat je wilt en kunt?

Ik heb vooral ontdekt dat ik nog lang niet ben uitgeleerd, maar dit is wel wat ik voor ogen had: op het snijvlak van business en IT werken aan technische toepassingen en samenwerken bij het realiseren van innoverende oplossingen. Het is een uitdaging om te ontdekken wat een bepaalde techniek kan, welke toegevoegde waarde het heeft en dat stap voor stap gebruiken om problemen op te lossen. Ik vind het fijn om dat in deze omgeving te doen.

ilionx is gefocust op de vraag waar ik heen wil en luistert naar mijn ideeën. Bovendien zijn er veel mensen die me helpen, door me in contact te brengen met collega’s en me de kans te geven om aan de slag te gaan met onderwerpen die me interesseren. Elke dag gavere dingen neerzetten dan de dag ervoor, wie wil dat niet?

"De combinatie van aan de ene kant interessante projecten bij klanten en het aan de andere kant samen met collega’s nadenken over de ontwikkeling van nieuwe producten en wat we daarvoor nodig hebben."

hyperautomation wordt door ons eenvoudig en begrijpelijk gemaakt. Met plezier werken onze experts samen aan het omzetten van complexe vraagstukken naar concrete oplossingen. We spreken de taal van onze klanten, begrijpen wat er speelt en delen graag onze kennis.

Simpelweg, we brengen onze klanten vooruit door innovatie en continue ontwikkeling. Kom jij bij ons jouw expertise inzetten, vernieuwen en verder leren?

Klik hier en wordt onderdeel van ons team van bevlogen experts.

Link gekopieërd