Ervaring

een gezamenlijk systeem voor wegenbouw

Wouter Beukers

Microsoft Developer

''Thuis vragen ze weleens waarom ik 2,5 jaar met dit project bezig ben. Hoe moeilijk kan het zijn, een weg aanleggen?"

Het Pavement Information Modelling (PIM)-project onderscheidt zich door de unieke samenwerking van acht grote bouwbedrijven: Heijmans, Boskalis, Dura Vermeer, BAM, Van Gelder, Strukton, KWS en Ballast Nedam. Deze partners en concurrenten delen een doel: een centraal informatiesysteem ontwikkelen dat het asfaltproces binnen de wegenbouw ondersteunt.

samenwerken aan een flexibel systeem

Onder leiding van Wouter Beukers, ICT-consultant bij ilionx, en Sietse Robroch, product owner en informatiemanager bij Heijmans, wordt gewerkt aan een systeem dat flexibiliteit vooropstelt. Iedere deelnemende partij moet namelijk toegang krijgen tot verschillende informatie.

begrijpen wat nodig is

Het project begon met een aanbesteding voor een moderner, nieuwer en beter systeem. Volgens Sietse was de reactie van ilionx op de aanbesteding: “Jullie hebben geen idee van wat jullie willen hebben, hier kunnen we geen prijs voor geven.” Dit resulteerde in een serie workshops om de scope, IT-technische uitwerking en infrastructuur te bepalen.

overbruggen van de taalbarrière

Ondanks dat de partijen andere talen spreken – IT-techniek versus civiele techniek – wordt het project een succes. Een open deur beleid en de nabijheid van beide teams zorgen voor een vloeiende communicatie. Wouter en Sietse benadrukken de waarde van “zo dicht op elkaar zitten om verwarring en miscommunicatie zo snel mogelijk op te lossen.”

praktijkervaring in de asfaltcentrale

Een bezoek aan de asfaltcentrale was cruciaal voor het project. Door het wegenbouw proces in de praktijk te zien, begrepen de teams beter wat ze aan het bouwen waren. Wouter reflecteert op deze ervaring: “Thuis vragen ze weleens waarom ik 2,5 jaar met dit project bezig ben. Hoe moeilijk kan het zijn, een weg aanleggen?”

het PIM-Systeem: meer functionaliteiten en toekomstige uitbreidingen

De samenwerking resulteerde in het nieuwe PIM-systeem dat over meer functionaliteiten beschikt, waaronder inzicht in planningen, het proces van de asfaltcentrale, onderzoeken en projecten. De volgende stap is om het systeem te koppelen met andere programma’s, zoals SAP, en om meer data te delen met opdrachtgevers.

Applications wordt door ons eenvoudig en begrijpelijk gemaakt. Met plezier werken onze experts samen aan het omzetten van complexe vraagstukken naar concrete oplossingen. We spreken de taal van onze klanten, begrijpen wat er speelt en delen graag onze kennis.

Simpelweg, we brengen onze klanten vooruit door innovatie en continue ontwikkeling. Kom jij bij ons jouw expertise inzetten, vernieuwen en verder leren?

Klik hier en wordt onderdeel van ons team van bevlogen experts.

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Bel of stuur me een email.

Gert-Jan van Meer Manager Corporate Recruitment 06 104 93 271 gjvanmeer@ilionx.com

Link gekopieërd