Ervaring

opdrachten waar je echt gelukkig van wordt

Guus van Osch – Management Consultant

Management Consultant

"Ik waardeer het erg dat ilionx ruimte geeft voor projecten die aansluiten bij mijn interesse en waar ik echt gelukkig van word"

Na mijn studie arbeids- en organisatiepsychologie ben ik 10 maanden blijven hangen bij de organisatie waar ik was afgestudeerd, een consultancybedrijf voor de automotive sector. Maar auto’s zijn niet echt iets voor mij en toen ik op zoek ging naar andere mogelijkheden, kwam ik al snel ilionx tegen. Vooral hun Young Professionals programma sprak me aan, ten eerste omdat ik het me een goede basis zou geven voor mijn loopbaan en ten tweede omdat mijn interesse sterk uitgaat naar ICT. Ik solliciteerde, mocht op gesprek komen en daarna ging het snel.

Hoe zag het programma eruit?

Het begon met een kennismakings- en introductieweek met andere young professionals uit de hele organisatie, van consultants tot developers. We kregen diverse trainingen en leerden wat er van ons verwacht wordt. Best heftig, maar ook supergezellig. Het was een hele goede manier om elkaar te leren kennen en vanaf het begin een band op te bouwen. Na de eerste week heb ik nog een aantal andere trainingen gevolgd, zoals over verandermanagement. In de tussentijd probeerde ik met zoveel mogelijk mensen kennis te maken, zoals de medewerkers van sales en werd ik ingezet op interne projecten.

Het programma besteedt ook veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling en soft skills, vaardigheden waardoor je effectiever wordt. Door sessies met collega’s, coaching en uitwisseling van ervaringen heb ik mezelf beter leren kennen. Ik realiseerde me waarom ik dit werk wil doen: bij technische veranderingen worden mensen nog wel eens over het hoofd gezien. Ik wil ervoor zorgen dat er voldoende wordt nagedacht over de toekomstige gebruikers. Die realisatie is erg motiverend.

"Ik ben verantwoordelijk voor het implementatieplan en het voorlichten en opleiden van de gebruikers."

Kun je die ambitie kwijt in je huidige opdracht?

Zeker! Ik werk mee aan de ontwikkeling van een app voor Netbeheer Nederland, waar 4 netbeheerders bij zijn aangesloten. Met behulp van de app kunnen monteurs zich straks aan- en afmelden bij de verschillende stations. Dat zijn installaties voor het verdelen of transformeren van elektriciteit. Bij schakelhandelingen mag er niemand in de buurt zijn, maar het melden van aanwezigheid op een locatie gebeurt nu op allerlei verschillende manieren, van mail tot telefoon.

Straks gebeurt het met één app die de monteurs van alle beheerders gebruiken. Ik ben verantwoordelijk voor het implementatieplan en het voorlichten en opleiden van de gebruikers. Met gesprekken en demo’s betrek ik hen bij de ontwikkeling. Ook verzorg ik workshops met technici, zodat het proces straks goed aansluit op de verschillende situaties en past bij de gebruikers. Er is veel enthousiasme voor de app, mensen zien dat het hun werk eenvoudiger maakt en bijdraagt aan de veiligheid.

Hoe word je ondersteund in je werk en je verdere ontwikkeling?

Bij het project werk ik nauw samen met de projectleider vanuit TenneT, die geeft me regelmatig zinnige feedback. Verder heb ik elke twee weken een afspraak met mijn manager. Daar kan ik altijd mijn ei kwijt of aangeven als ik ergens hulp bij kan gebruiken. Ook staat er al een evaluatie gepland om te bespreken hoe het op de opdracht is gegaan en wat ik ervan heb geleerd. Maar er is geen standaard format voor begeleiding, in het algemeen geldt bij ilionx dat je aan de bak moet en zelf aangeeft wat je nodig hebt. Maar dan staat ook iedereen voor je klaar.

Voorlopig leer ik nog veel door gewoon dingen te doen en open te staan voor wat de organisatie te bieden heeft. Er worden bijvoorbeeld regelmatig kennissessies georganiseerd, waar collega’s over hun opdrachten vertellen. Wat ook prettig is: als je inzet toont, kun je tot op zekere hoogte zelf je opdrachten te kiezen. Ik waardeer het erg dat ilionx ruimte geeft voor projecten die aansluiten bij mijn interesse en waar ik echt gelukkig van wordt.

business innovations wordt door ons eenvoudig en begrijpelijk gemaakt. Met plezier werken onze experts samen aan het omzetten van complexe vraagstukken naar concrete oplossingen. We spreken de taal van onze klanten, begrijpen wat er speelt en delen graag onze kennis.

Simpelweg, we brengen onze klanten vooruit door innovatie en continue ontwikkeling. Kom jij bij ons jouw expertise inzetten, vernieuwen en verder leren?

Klik hier en wordt onderdeel van ons team van bevlogen experts.

Link gekopieërd