Ervaring

de variatie aan klanten maakt het interessant

Bert Poel

Senior BI Consultant

Bert Poel

Hoe is je loopbaan bij ilionx verlopen?

Die begon in 2007, als developer. Ik had het niet naar mijn zin bij mijn toenmalige werkgever en kwam min of meer toevallig op een beurs met ilionx in contact. Formulier ingevuld, ik werd gebeld, we voerden een gesprek en waren er snel uit. Ik vond het vanaf het begin een prettig bedrijf en ik kon meteen naar India om mijn .NET-certificering te halen. Toen mijn belangstelling begon te verschuiven naar databases mocht ik weer naar India, dit keer voor SQL Server. In de jaren daarna heb ik veel projecten op dat gebied gedaan, terwijl ik me verder ontwikkelde richting business intelligence. Na 10 jaar ilionx wilde ik toch eens buiten de deur kijken en heb voor enkele andere werkgevers on premise oplossingen gebouwd. Toch realiseerde ik me dat ik nergens beter tot mijn recht kom dan bij ilionx. In 2021 ben ik teruggekomen, na een prettig gesprek met mijn manager.

Wat viel je op toen je na 4 jaar weer terugkwam?

In de eerste plaats hoe het bedrijf gegroeid was! Van één centraal kantoor naar meerdere vestigingen met units overal in het land, supergestroomlijnd en professioneel ingericht en aangestuurd. Door die landelijke verspreiding merk je niet zo hoe groot de organisatie is, al kun je er wel van profiteren. Ik ken mijn directe collega’s, maar kan ook experts bij andere vestigingen bellen als ik een vraag heb. De technologie verandert steeds, denk aan de snelle ontwikkeling van on premise naar de cloud. Voor mij is Azure nu dus de logische volgende stap. ilionx stimuleert en ondersteunt me daar goed in, al zal er voorlopig ook nog wel vraag blijven naar mijn kennis van lokale oplossingen.

Aan welk project denk je nog wel eens terug?

Een project dat me is bijgebleven ging over data warehouse ontwikkeling voor een grote uitvoerder van pensioenen. Om precies te zijn: het met behulp van metadata automatisch genereren van ETL en tabellen vanuit verschillende bronsystemen, met informatie over pensioenwaarden en waardevermeerdering. Informatie die voor actuarissen van groot belang is om goede berekeningen te maken. Ik heb veel geleerd van dat project. In de eerste plaats inhoudelijk door de soms complexe business rules en in de tweede plaats vanwege de werkwijze. 100% Scrum, strak georganiseerd met review en test van alle ontwikkelde software. Het was een uitdagende manier van ontwikkelen en behoorlijk intensief. Maar we hebben wel binnen een jaar een data warehouse gebouwd.

Wat bevalt je het meest aan je werk?

Mijn baan biedt stabiliteit, mijn werk biedt afwisseling. De grote variatie aan klanten maakt het erg leuk en er is altijd wel iets nieuws te leren. De combinatie van techniek en communicatie is enorm interessant. Ik leer door opleidingen, maar ik groei door in verschillende omgevingen met verschillende collega’s en klanten te werken. Zo kan ik doorlopend mijn visie ijken en verder aanscherpen.

Vacatures in mijn vakgebied

Loading

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Maastricht v Medior

BI Beheerder

Interne projecten beheren die steeds groter worden én daarnaast ons managed ser...

Groningen v Medior/Senior

Data Engineer

Heb jij ook een passie voor het bouwen van data pipelines?

Amsterdam v Medior

Data Architect

Help jij onze klanten invulling te geven aan een op data gedreven strategie?

Maastricht v Senior

Azure Data Engineer

Transformeer jij data?

Utrecht v Medior

Azure Data Engineer

Wil jij écht het verschil maken in onze maatschappij?

Groningen v Medior/Senior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Utrecht v Medior

Business Intelligence (BI) Consultant

Je helpt onze opdrachtgevers van data tot dashboard!

Utrecht v Senior

Business Intelligence (BI) Consultant

Neem jij de vakinhoudelijke leiding op je bij de complexere BI projecten?

Maastricht v Senior

Business Intelligence (BI) Consultant

Impact maken op de business van je klanten?

Zwolle v Medior

Data Engineer

Je werkt aan uiteenlopende projecten voor een of meerdere ilionx klanten.

Den Bosch v Medior

Data Engineer

Heb jij een scherp oog voor innovatie?

Amsterdam v Senior
Link gekopieërd