Ervaring

revolutionaire transormatie in documentatie

Rik Opdam

Business Intelligence Consultant

"samen met collega's hebben we, onder het genot van pizza, manieren bedacht om 'met teksten te rekenen' en een zelflerend model ontworpen."

Bij een organisatie als het waterschap Vechtstromen kan de hoeveelheid verschillende documenten overweldigend zijn. Van onderhoud tot vergunningen en nog veel meer. Voorheen werden al deze documenten handmatig geclassificeerd – een taak die tijdrovend en omslachtig kan zijn. Maar dankzij onze inspanningen, is dat nu verleden tijd.

machine learning: de game-changer

We hebben nauw samengewerkt met het data science team van Vechtstromen om een automatisering op te zetten voor het classificatiesysteem van documenten. Uitgaande van 10.000 documenten in 20 categorieën, hebben we een model ontwikkeld dat al bij de eerste run een nauwkeurigheid van 81% bereikte. Ons model is nu zo geavanceerd dat vrijwel niets eraan ontsnapt, en het grootste deel van de documenten correct wordt geclassificeerd.

innovatie gedreven door passie

Mijn achtergrond in business intelligence en fascinatie voor tekstanalyse hebben bijgedragen aan deze prestatie. Samen met collega’s hebben we, onder het genot van pizza, manieren bedacht om ‘met teksten te rekenen’ en een zelflerend model ontworpen. Onze innovatie werd voor het eerst uitgetest op onze eigen salesafdeling, waar het een informatief klantendashboard opleverde. Toen we ontdekten dat we met onze ‘hobby’ daadwerkelijk praktische problemen konden oplossen, was dat een echt eureka-moment. En een zeer tevreden klant.

van hobby naar essentiële dienst

Onze text mining-service is inmiddels meer dan een hobby en wordt geleverd als een brede oplossing door een team van vijf. Klanten kunnen teksten uploaden in allerlei formaten, en onze service interpreteert, schoont op, haalt trefwoorden eruit, maakt een samenvatting en stuurt het document met nieuwe metadata terug naar de klant. Bovendien integreert onze service naadloos met SharePoint, waardoor het beheer van documentatie een fluitje van een cent wordt. Het is een perfecte oplossing voor klanten met veel documenten of waar tekstanalyse kan bijdragen aan besluitvorming op basis van specialistische kennis.

een innovatieve cultuur

Binnen ilionx zijn we als een soort startup: zeer technologiegedreven en altijd op zoek naar nieuwe kansen. Hier krijgen we de vrijheid en ruimte om te experimenteren, terwijl we profiteren van de immense hoeveelheid kennis binnen de organisatie. Machine learning ontwikkelt zich razendsnel, en het is fantastisch om daaraan bij te dragen. We zijn altijd op zoek naar gepassioneerde, innovatieve geesten om ons te vergezellen op deze opwindende reis.

Data Analytics wordt door ons eenvoudig en begrijpelijk gemaakt. Met plezier werken onze experts samen aan het omzetten van complexe vraagstukken naar concrete oplossingen. We spreken de taal van onze klanten, begrijpen wat er speelt en delen graag onze kennis.

Simpelweg, we brengen onze klanten vooruit door innovatie en continue ontwikkeling. Kom jij bij ons jouw expertise inzetten, vernieuwen en verder leren?

Klik hier en wordt onderdeel van ons team van bevlogen experts.

In samenwerking met inspirerende collega’s en uitdagende klanten ontwikkel jij jouw unieke talent. Dit is de omgeving die wij bieden en waarin jij jezelf waarmaakt!

Nienke Huisman Recruiter +316 215 77011 nhuisman@ilionx.com

Link gekopieërd