Ervaring

meer tijd voor de patiënten

Dennis Bellis

IT Architect

Dennis Bellis

“Mijn partner werkt in de zorg en vertelde regelmatig waar ze allemaal tegenaan liepen bij het gebruik van hun systemen. Dat zette me aan het denken: kan dat niet anders? Ik werkte als systeembeheerder bij een productiebedrijf en vond het heerlijk om na te denken over manieren om zaken te verbeteren. Dat wilde ik ook wel doen voor de zorgsector. Na een oriënterend rondje bij ziekenhuizen koos ik ervoor om bij ilionx te beginnen als systeembeheerder. Na drie jaar zette ik de stap naar teamleider en ik vond het werken met het team erg leuk. Tegelijk merkte ik dat ik de techniek maar moeilijk kon loslaten en dat ik daar nog altijd veel vragen over kreeg. Dat leverde een flinke tweestrijd op, want ik maakte op zeker moment wel erg veel uren.

Wat heb je toen gedaan?

Ik ben met mijn manager gaan praten. Die zei: jouw kracht en toegevoegde waarde liggen vooral in processen en in je kennis van systemen. Toen bood hij me de mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen tot architect. We hebben een profiel gemaakt, een programma samengesteld en daar ben ik momenteel mee bezig. Dat vind ik mooi aan ilionx. Ze luisteren, denken mee en regelen het. ‘Aan jou de keuze’, zei mijn manager. Ik werk nu anderhalf jaar als architect en kan er echt mijn ei in kwijt. Techniek én processen, m’n hersens laten kraken, oplossingen bedenken en daarmee zorgen dat het leven van mensen makkelijker wordt.

Hoe maak jij het leven van mensen makkelijker?

Ik kijk vooral naar de voorkant, de manier waarop bijvoorbeeld artsen of verpleegkundigen met de systemen werken. Als een arts moet inloggen, wat werkt dan eenvoudiger: een inlognaam en wachtwoord intypen of een pas op een paslezer leggen? Telkens sessies moeten heropenen of zorgen dat een sessie op een ander werkstation gewoon doorgaat? Ook als het om data gaat is er vaak winst te behalen. Zo kun je gegevens van meetapparaten opslaan in het EPD, zodat alles op één plek bij elkaar staat en een zorgverlener niet steeds van het ene naar het andere apparaat hoeft te lopen. Natuurlijk zorgen we dan dat dit op een veilige en betrouwbare manier gebeurt.

Wat voor problemen los je zoal op?

EPD’s zijn vaak traditionele systemen met een conventionele architectuur, maar er worden wel steeds nieuwe eisen aan gesteld. Denk aan de vraag naar hybride werken. Binnen de bestaande omgeving zoek ik dan naar oplossingen. Daar kan ik veel creativiteit in kwijt, want soms laat de software of de hardware bepaalde zaken niet toe of zijn applicaties en data zo opgeslagen dat het de mogelijkheden beperkt. Om te zorgen dat zo’n EPD toch meekan in de veranderingen denk ik na over manieren om systemen op een andere manier te integreren en om data anders, efficiënter of op een andere plek op te slaan. Dat kan met nieuwe hardware, door software te laten ontwikkelen of met extra servers. Als het maar tot een oplossing leidt!

Heb je het naar je zin?

Ik heb het erg naar mijn zin. Alle zorginstituten en typen zorg zijn anders, er zijn overal verschillende oplossingen nodig. De kijkjes in al die verschillende keukens maken mijn werk afwisselend en veelzijdig. Maar ik haal er vooral veel voldoening uit om te zorgen dat zorgpersoneel meer tijd krijgt voor de patiënten.”

Relevante vacatures

Loading

Database Engineer

Wil jij bijdragen aan een goede IT-infrastructuur in de zorg?

Hoorn, Landelijk v Medior

Programma Manager EPD

Wil jij bijdragen aan een goede IT-infrastructuur in de zorg?

Landelijk v Medior/Senior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Maastricht v Medior

Service Desk Agent

Wil jij bijdragen aan een goede IT-infrastructuur in de zorg?

Hoorn v Junior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Utrecht v Medior

Systeem Netwerk Engineer

Houd jij ervan om je te verdiepen in complexe ICT omgevingen?

Landelijk, Hoorn v Medior/Senior

IT Infrastructure Engineer

Wil jij de IT-infrastructuur in de gezondsheidszorg helpen verbeteren?

Landelijk v Medior

Junior Healthcare Consultant

Wil jij het verschil maken op het snijvlak van Zorg en IT?

Landelijk v Junior

Software Developer

Wil jij het impactvol werk doen op het snijvlak van zorg en IT?

Hoorn, Landelijk v Medior/Senior

Healthcare Consultant

Ben jij de expert en sparringpartner voor onze klanten?

Landelijk v Medior/Senior

In samenwerking met inspirerende collega’s en uitdagende klanten ontwikkel jij jouw unieke talent. Dit is de omgeving die wij bieden en waarin jij jezelf waarmaakt!

Nienke Huisman Recruiter +316 215 77011 nhuisman@ilionx.com

Link gekopieërd