Ervaring

ik wil oplossingen aandragen waar mensen echt iets aan hebben

Gerard Mollink

Projectmanager Healthcare

Gerard Mollink

Oplossingen waar mensen echt iets aan hebben.

Gerard Mollink, projectmanager healthcare – Werkt sinds 2022 bij ilionx healthcare. Houdt ervan om orde in de chaos te brengen en mensen te laten samenwerken. Wil bijdragen aan zorg die perfect past, zowel in de cure als de care.

“Ik heb ruim 12 jaar gewerkt als oncologisch verpleegkundige, waarvan een groot deel in de wijkverpleging. Daar heb ik kennis gemaakt met de soms erg complexe werkprocessen in de zorg en met de manier waarop die processen vertaald worden naar ICT-systemen. Dat is de afgelopen jaren niet simpeler geworden. De vraag van patiënten verandert, de samenleving verandert, organisaties veranderen en ook wet- en regelgeving heeft consequenties voor de manier waarop we zorg inrichten en verlenen. Dit heeft me altijd al gefascineerd en ik groeide in de loop van de jaren steeds meer richting proces- en projectmanagement.

Met mijn achtergrond breng ik naast kennis van ziekenhuizen ook kennis en ervaring in over de care-kant van de zorg, zoals bijvoorbeeld gehandicaptenzorg en thuiszorg. De focus ligt bij ilionx nog veel op cure, vooral vanwege onze grote kennis van EPD’s. Dat ze me aanboden om ook mee te komen denken over procesverbeteringen in de care was voor mij een belangrijke reden om voor ilionx te kiezen.

Hoe breng jij eenvoud in een complexe wereld?

Door op zoek te gaan naar de kern van een probleem en niet te vergeten om ook te letten op de ‘vraag achter de vraag’. Vanuit een overall rol breng ik het proces, de techniek én de mensen bij elkaar en laat in kleine, duidelijke stappen zien dat er daadwerkelijke verbeteringen mogelijk zijn. Vooral als projecten even niet lekker lopen, als er onvrede is in een team of meningsverschillen, werkt die aanpak om het vertrouwen te krijgen. Dan kan ik pragmatisch zijn, lijnen uitzetten, knopen doorhakken en oplossingen bedenken waar iedereen plezier van heeft en mee kan werken. In zulke situaties ben ik op mijn best.

Waar wil je nog aan werken?

Ik zou graag zien dat we meer vanuit de patiënt of cliënt naar de zorg kijken en minder vanuit de verschillende instanties. Dat de behoefte leidend is en niet het aanbod. Geef zorg waar het nodig is en het liefst zo lang mogelijk thuis. Daarvoor zijn innovaties nodig, zoals meer datagedreven werken in sectoren waar dat in de zorg nu nog niet optimaal gebeurt. ICT en andere technologieën kunnen helpen om de zorg efficiënter en minder versnipperd te maken. Bovendien zie je dat er nu al tekorten zijn en de verwachting is dat die in de toekomst alleen maar groter worden. Als we daar tijdig op anticiperen, levert dat straks een voorsprong op. ilionx healthcare geeft me de ruimte om, samen met ons team en de cure- en careklanten, oplossingen te verkennen en te creëren die tegemoet komen aan de behoeften. Voor nu en straks.

Heb je het naar je zin?

Ik kan doen waar ik goed in ben: zorgen dat projecten slagen, structuur en duidelijkheid aanbrengen waar dat ontbreekt en mensen laten samenwerken. Ik vind het vooral prettig om met de mensen in de zorg samen te werken, en ook binnen ilionx zelf. Er is zoveel kennis aanwezig. Je moet er zelf achteraan, maar als je belt is er altijd iemand die wil helpen of meedenken. Als ik aan het eind van de dag de deur achter me dichttrek, wil ik met tevredenheid kunnen terugkijken op wat ik heb gedaan.”

Relevante vacatures

Loading

Netwerk Engineer

Help jij mee aan een betrouwbare IT Infrastructuur in de zorg?

Hoorn v Medior

Programma Manager EPD

Wil jij bijdragen aan een goede IT-infrastructuur in de zorg?

Landelijk v Medior/Senior

Healthcare Consultant

Ben jij de expert en sparringpartner voor onze klanten?

Landelijk v Medior/Senior

Service Delivery Manager

Werk jij graag op het snijvlak van IT en de Zorg?

Hoorn v Medior/Senior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Maastricht v Medior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Utrecht v Medior/Senior

System Engineer – SBC

Houd jij ervan om je te verdiepen in complexe ICT omgevingen?

Hoorn v Medior/Senior

Technical Consultant

Wil jij de IT-infrastructuur in de gezondsheidszorg helpen verbeteren?

Hoorn, Landelijk v Medior/Senior

In samenwerking met inspirerende collega’s en uitdagende klanten ontwikkel jij jouw unieke talent. Dit is de omgeving die wij bieden en waarin jij jezelf waarmaakt!

Nienke Huisman Recruiter +316 215 77011 nhuisman@ilionx.com

Link gekopieërd