Ervaring

Zorgverleners helpen, dat vind ik mooi!

Ruben van Romunde

Healthcare Consultant

Ruben van Romunde

Ruben werkt sinds vorig jaar bij ilionx healthcare. Heeft in de zorg echt zijn roeping gevonden en voelt zich binnen ilionx op dit moment erg goed op zijn plek.

“Omdat ik consultancy erg leuk vind koos ik voor een studie Bestuur en Organisatie. Vooral het werken met mensen trok me: waarom doen ze wat ze doen, hoe voelen ze zich, wat kan ik voor hen doen en hoe kan ik hen helpen? Toch was het in de nasleep van de pandemie lastig om een baan in die richting te vinden. Ik heb daardoor een tijd bij de bezorgservice van een grote supermarkt gewerkt. Door data te gebruiken, onder andere in een zelfgemaakte tool, heb ik me gericht op verbetering van hun processen, zowel in de bezorgplanning als in de werving van medewerkers. Daardoor zijn ze meer datagedreven gaan werken. Maar na een jaar of twee had ik het gevoel dat ik het wel gezien had.

 

Hoe kwam je in contact met ilionx?

Mijn beide ouders werken in de zorg en door mijn vader raakte ik in gesprek met een projectleider van ilionx Healthcare. Via hem is het balletje gaan rollen. Bij ilionx zag ik een kans om allerlei nieuwe dingen te leren, me te ontwikkelen richting consultancy en bovendien een maatschappelijke bijdrage te leveren. In een ziekenhuis is altijd een spanningsveld tussen ICT en de dagelijkse praktijk. De tijd die het kost om van alles vast te leggen kan niet aan de zorg voor mensen besteed worden. Ik wil graag de vertaler zijn die wensen van medewerkers omzet in ICT-taal en een systeem zo goed mogelijk afstemt op hun wensen. Erachter komen wat zorgverleners willen of nodig hebben, bedenken wat er kan en hen daarmee helpen: dat vind ik mooi. Ik heb verschillende banen in de horeca gehad. Daardoor heb ik geleerd om met uiteenlopende mensen om te gaan en snap ik bijvoorbeeld goed dat piekmomenten stress kunnen opleveren. Deze ervaring kan ik goed toepassen op het werk als consultant bij ilionx.

 

Met welk project ben je bezig?

Momenteel bereid ik de implementatie voor van de radiologische module bij een gespecialiseerd ziekenhuis. Meestal zijn we vanuit ilionx betrokken bij nieuwe releases van een bestaand systeem, maar dit ziekenhuis gaat over op een compleet nieuw systeem, eentje die nog niet veel in Nederland gebruikt wordt. Dat levert flinke uitdagingen op bij de vertaling van functies naar techniek, al doen we zo wel kennis op voor mogelijk toekomstige implementaties van dit systeem. We hebben als eerste de processen bij de radiologieafdeling in kaart gebracht en bekeken in hoeverre dit paste binnen de standaardcontent van het systeem. Vervolgens was de vraag: passen we het systeem aan op de werkwijze van het ziekenhuis of passen we de werkwijze van het ziekenhuis aan op het systeem? Dit is een goed voorbeeld van het spanningsveld tussen ICT en de zorg dat ik noemde. We gaan ook de gebruikers en de beheerders instrueren. Deze laatsten vinden de overstap naar een andere leverancier best lastig en dat snap ik helemaal. Om hen te ontlasten neemt ilionx tot aan de livegang het beheer van het huidige systeem deels over.

 

Ben je tevreden over ilionx?

Toen ik begon bij ilionx had ik geen ervaring in de zorg of de ICT. Dat was geen probleem, ze kijken vooral wie je als persoon bent, of je past in het team en of je een beetje slim bent. En of je affiniteit hebt met de zorg. Die ruimte merkte ik tijdens mijn sollicitatie en nu nog steeds. Het is oké als je nog niet precies weet wat je wilt. Ik werk drie dagen aan de implementatie van het nieuwe systeem in het ziekenhuis, de overige dagen draai ik mee bij Functioneel Beheer op Maat. Mijn manager ziet goed dat ik graag dingen wil doen die ik nog niet kan of nog niet eerder heb gedaan en denkt actief met me mee. Behalve dat je natuurlijk zelf initiatief moet nemen, zoekt hij naar posities, taken of opdrachten die wat voor mij kunnen zijn. Maar ik kijk ook goed naar de projectleiders. Daar wil ik uiteindelijk naar doorgroeien en ik kan veel leren van de manier waarop zij werken. Wat ik tot slot heel fijn vind: het team is leuk en relaxed. Wel handig als je 8 uur per dag met elkaar samenwerkt! Ik heb een goede keuze gemaakt.

Relevante vacatures

Loading

Junior Healthcare Consultant

Wil jij het verschil maken op het snijvlak van Zorg en IT?

Landelijk v Junior

Software Developer

Wil jij het impactvol werk doen op het snijvlak van zorg en IT?

Landelijk, Hoorn v Medior/Senior

Customer Support Engineer

Help jij mee aan een goede IT infrastructuur in de zorg?

Hoorn v Medior

Netwerk Engineer

Help jij mee aan een betrouwbare IT Infrastructuur in de zorg?

Hoorn v Medior

Healthcare Consultant

Ben jij de expert en sparringpartner voor onze klanten?

Landelijk v Medior/Senior

Database Administrator – DBA

Wil jij bijdragen aan een goede IT-infrastructuur in de zorg?

Hoorn v Medior

System Engineer – SBC

Houd jij ervan om je te verdiepen in complexe ICT omgevingen?

Hoorn v Medior/Senior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Utrecht v Medior/Senior

Programma Manager EPD

Wil jij bijdragen aan een goede IT-infrastructuur in de zorg?

Landelijk v Medior/Senior

IT Infrastructure Engineer

Wil jij de IT-infrastructuur in de gezondsheidszorg helpen verbeteren?

Landelijk v Medior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Maastricht v Medior

In samenwerking met inspirerende collega’s en uitdagende klanten ontwikkel jij jouw unieke talent. Dit is de omgeving die wij bieden en waarin jij jezelf waarmaakt!

Nienke Huisman Recruiter +316 215 77011 nhuisman@ilionx.com

Link gekopieërd