Ervaring

energie omzetten in actie

Victor Siemons

Management Consultant

Victor Siemons

Waarom koos je voor ilionx?

Ik werkte bij een ERP-leverancier voor de voedingsmiddelenindustrie, maar ik merkte dat ik niet de ambitie had om ieder knopje en instelling te kennen en een echte applicatiespecialist te worden. De menselijke en organisatorische kant van veranderingen binnen een organisatie interesseert me veel meer. Rond­glurend op LinkedIn zag ik een vacature voor management consultant bij ilionx. De brede oriëntatie sprak me aan, van projectmanagement tot adoptie en security. Binnen een half uur na mijn sollicitatie werd ik uitgenodigd om kennis te maken en de mogelijkheden te bespreken. Dat gesprek verliep uitstekend en niet lang daarna begon ik aan mijn eerste opdracht, organisaties helpen bij het implementeren van de AVG. Heel interessante materie met veel juridische aspecten. Maar ik heb ook workshops gegeven om bedrijven te helpen hun strategie te vertalen naar realisatie, bij de adoptie en inzet van technologische ontwikkelingen en om te experimenteren met innovaties. Dat vind ik mooi, klanten vragen waar ze tegenaan lopen of wat beter kan en de energie die dat oplevert omzetten in actie.

Aan welk project denk je met plezier terug?

Een bedrijf in mobiliteitsplanning liep tegen problemen aan bij de ontwikkeling van een app. Die was om te beginnen niet veilig, een collega wist het ding binnen de kortste keren te hacken. Daarnaast verliepen hun processen inefficiënt en was de organisatie niet goed ingericht om mee te kunnen groeien met de bedrijfsambities. Uiteindelijk heb ik er 3 collega’s van ilionx bijgehaald en met elkaar hebben we de processen geoptimaliseerd, leveranciers geselecteerd, aanbestedingen uitgevoerd, apps gebouwd, mensen getraind en de organisatie zo uiteindelijk veel geld bespaard. Daar ben ik echt trots op. Het was een superintensief jaar, maar ik heb er veel van geleerd. Niet in het minst omdat ik zelfstandig mocht bedenken hoe we het bedrijf het beste konden helpen en daar de juiste mensen bij zoeken. Eigen initiatief wordt hier sterk gestimuleerd.

Hoe zie je dat nog meer?

Bijvoorbeeld dat ilionx verwacht dat je zelf je plekje in de organisatie vindt. ‘Ga maar kennis maken bij collega’s en klanten en kijk of er ergens een mooi project voor je tussen zit’, zeggen ze. Dat betekent niet dat je alles alleen moet doen. Als ik aangeef dat ik iets interessant vind, wordt er actief gezocht naar mogelijkheden om daarmee aan de slag te gaan.  Dat vind ik enorm belangrijk. Zo kwam mijn manager aan met het idee om de opleiding tot solution architect te gaan doen bij de Le Blanc Academy. Ik heb er best even over nagedacht of ik die switch wilde maken, maar in al mijn verschillende rollen – van product owner tot projectleider – merk ik dat architectuur een rode draad is bij het realiseren van een goede oplossing en het verder helpen van bedrijven. Dus voeg ik deze specialisatie graag toe aan mijn palet, al wil ik het niet supertechnisch invullen. Ook het belang van stakeholders en de organisatiedoelen moet je als architect adresseren. Maar om de inhoud goed te begrijpen en overal rekening mee te kunnen houden, moet ik wel kunnen meepraten op infrastructureel niveau.

Is het een beetje te doen?

Het is behoorlijk druk, want ik heb natuurlijk ook nog gewoon opdrachten, maar het is wel te overzien. De opleiding duurt een klein jaar, elke 3 weken hebben we 2 dagen college. Daar gaat het over theorie, maar ook over vaardigheden. Verder is het veel zelfstudie, onder andere voor certificaten als ArchiMate en TOGAF. En we werken in duo’s aan een product, waarbij de trainers proberen om een technisch iemand aan een niet-technisch iemand te koppelen, wat interessante discussies en veel meer begrip voor elkaars standpunten en rollen oplevert. Officieel staat er 7 tot 8 uur per week voor, maar ik besteed er regelmatig meer tijd aan. De plannen voor een lange vakantie naar Canada hebben we dus even on hold gezet, maar daar staat tegenover dat ik enorm veel van deze opleiding leer.

Ik vond het fantastisch dat mijn manager zo goed meedenkt hoe ik mijn interesses en ambities kan realiseren binnen ilionx. Ik had mijn interesse in architectuur uitgesproken en een paar weken later kwam het aanbod om deze opleiding te volgen al. Ze zeggen dat een goede band met je leidinggevende heel belangrijk is. Nou, ilionx heeft daar een hele goede voor uitgekozen.

Ontdek meer

relevante vacatures

Loading

Wil je meer informatie of heb je een vraag? Ik sta altijd open voor een goed gesprek en ik ben bereikbaar via email en telefoon.

Yonathan Kortram Recruiter +31 6 49 88 76 30 ykortram@ilionx.com

Link gekopieërd