Ervaring

energie omzetten in actie

Viktor Siemons

Management Consultant

"binnen ilionx word je aangemoedigd om je eigen weg te vinden en initiatief te nemen."

waarom ilionx?

Voordien was ik tewerkgesteld bij een ERP-leverancier die gespecialiseerd was in de voedingsmiddelenindustrie. Maar al snel besefte ik dat ik geen applicatiespecialist wilde worden, gefocust op ieder detail van de software. Mijn interesse ging meer uit naar de menselijke en organisatorische aspecten van veranderingen binnen een organisatie. Terwijl ik LinkedIn afstruinde, stootte ik op een vacature voor een management consultant bij ilionx.

De diversiteit van de rol sprak me aan, gaande van projectmanagement tot adoptie en security. Na het versturen van mijn sollicitatie ontving ik al snel een uitnodiging voor een gesprek om de mogelijkheden te bespreken. Niet veel later begon ik aan mijn eerste opdracht: organisaties assisteren bij het implementeren van de AVG. Sindsdien heb ik in diverse rollen kunnen fungeren, waaronder het geven van workshops over strategie en technologische ontwikkelingen.

herinneringen aan een succesvol project

Ik kijk met bijzonder veel genoegen terug op een project waarin ik een mobiliteitsplanningsbedrijf hielp dat worstelde met de ontwikkeling van een app. De app was verre van veilig en hun bedrijfsprocessen waren inefficiënt. Met de hulp van drie collega’s van ilionx, hebben we de processen geoptimaliseerd, leveranciers geselecteerd, aanbestedingen uitgevoerd, apps gebouwd, mensen getraind en op die manier veel geld bespaard voor de organisatie. Dit was een intensief jaar, maar enorm leerrijk.

cultuur en groei bij ilionx

Binnen ilionx word je aangemoedigd om je eigen weg te vinden en initiatief te nemen. Ze verwachten dat je je eigen plaatsje in de organisatie zoekt, maar laten je niet aan je lot over. Ze ondersteunen actief bij het zoeken naar projecten die me aanspreken. Bijvoorbeeld, toen ik interesse toonde in de rol van een solution architect, stelde mijn manager voor om een opleiding te volgen aan de Le Blanc Academy.

de uitdaging van de opleiding

Het is een drukke tijd. Naast mijn lopende projecten, duurt de opleiding bijna een jaar met om de drie weken twee dagen college. De focus ligt niet alleen op theorie, maar ook op vaardigheden. Naast de zelfstudie, werken we ook in duo’s aan een product. Officieel besteed ik hier 7 tot 8 uur per week aan, maar het is vaak meer. Ondanks het feit dat ik mijn vakantieplannen naar Canada heb moeten uitstellen, leer ik enorm veel van deze opleiding.

de ondersteuning van mijn manager

Ik ben echt onder de indruk van de manier waarop mijn manager me heeft geholpen om mijn interesses en ambities te realiseren binnen ilionx. Ik had mijn interesse in architectuur geuit en enkele weken later kreeg ik al het aanbod om deze opleiding te volgen. Een goede relatie met je leidinggevende is belangrijk en ilionx heeft zeker de juiste persoon gekozen voor deze rol.

"Eigen initiatief wordt hier sterk gestimuleerd."

Architectuur & Integratie wordt door ons eenvoudig en begrijpelijk gemaakt. Met plezier werken onze experts samen aan het omzetten van complexe vraagstukken naar concrete oplossingen. We spreken de taal van onze klanten, begrijpen wat er speelt en delen graag onze kennis.

Simpelweg, we brengen onze klanten vooruit door innovatie en continue ontwikkeling. Kom jij bij ons jouw expertise inzetten, vernieuwen en verder leren?

Klik hier en wordt onderdeel van ons team van bevlogen experts.

In samenwerking met inspirerende collega’s en uitdagende klanten ontwikkel jij jouw unieke talent. Dit is de omgeving die wij bieden en waarin jij jezelf waarmaakt!

Bram Wiggers Recruiter +31 629 891956 bwiggers@ilionx.com

Link gekopieërd