Alle ervaringen

Een puzzel waarbij alles moet passen

Roland Nocke

Senior BI Consultant

Wat doe je bij ilionx?

Ik ben onderdeel van een team van business intelligence consultants dat namens ilionx bij een grote telecomprovider werkt. Al 6 jaar! Dat bevalt me uitstekend. Het is een dynamisch bedrijf, in een enorm concurrerende markt waar de technologische ontwikkelingen razendsnel gaan. Mijn projecten kunnen over van alles gaan, van financiële informatie voor de Belastingdienst tot het analyseren van belgedrag of het bouwen van een 360°-klantbeeld waar campagnes op gevoerd kunnen worden. ‘Bedenk dat voor ons’, zeggen ze dan en vervolgens gaan wij het tot in de puntjes uitzoeken en voor ze bouwen. Op dit moment zijn we bezig met een groot project om hun data naar de cloud te brengen. Het is steeds nieuw en steeds anders, daar leer ik zelf telkens weer veel van. En voor mij niet onbelangrijk: het is dicht bij huis.

Aan welk project denk je nog wel eens terug?

Het telecombedrijf heeft meegedaan aan de aanbesteding van de Rijksoverheid. Zo’n aanbesteding begint met een dik boekwerk vol eisen: van de dekking, rapportages en customer service tot aan hoe lang een bestelling mag duren. Er moest dus heel veel informatie worden verzameld. Dit wil de klant, wie kan vertellen of we dat kunnen en hoe brengen we alles bij elkaar? Veel vragen waren bovendien niet standaard, daardoor was het een flinke hersenkraker, waar letterlijk alle onderdelen van de organisatie bij waren betrokken. We hebben alles in kaart weten te krijgen en het bedrijf heeft de aanbesteding uiteindelijk ook gewonnen. Het BI gedeelte mochten wij bouwen en een ander deel is uitgevoerd door ilionx-collega’s van onze vestiging. Zij hebben bijvoorbeeld een maatwerkportal gebouwd. Nu moet dus alles naar de cloud en ben ik de gebouwde oplossingen aan het vertalen naar de beste manier om dat te doen. Weer een mooie puzzel waar aan het eind alles in elkaar moet passen.

Wat vind je vooral leuk aan je werk?

Ik vind het vooral leuk om werk te doen waar ik echt mijn hersens bij kan gebruiken. Hoe ingewikkelder, hoe beter. En de afwisseling, want continu hetzelfde doen staat me tegen. Wat ik ook leuk vind is de jonge garde helpen. Ik grijp graag de kans om iemand onder mijn hoede te nemen en de kneepjes van het vak te leren. Samen steeds beter worden is trouwens typerend voor ilionx. Er zijn regelmatig teambijeenkomsten waar we kennis uitwisselen en bespreken we waar iedereen mee bezig is. Ook sociale events worden niet vergeten. Dat is van belang, je ziet je collega’s immers niet dagelijks. ilionx doet echt moeite om de teamspirit op peil te houden. Ook toen we allemaal thuis werkten, met een virtuele escape room of online pubquiz.

Soms werken we met het hele team een dag op kantoor. Zo houden we contact met elkaar en met de managers. Ze kennen ons allemaal en je kunt altijd bij hen binnenlopen met vragen of wensen. Ze denken goed met je mee als je iets anders wilt gaan doen. Dat is fijn. Ik voel me thuis bij de klant, maar ik ben toch vooral een ilionx’er.

Samen blijven ontdekken en het beste uit jezelf halen

Onze mensen vertellen

Loading

Business Intelligence (BI) Consultant

Je helpt onze opdrachtgevers van data tot dashboard!

Utrecht v Senior

Data Engineer

Heb jij ook een passie voor het bouwen van data pipelines?

Amsterdam v Senior

Data Engineer

Je werkt aan uiteenlopende projecten voor een of meerdere ilionx klanten.

Den Bosch v Medior

Business Intelligence (BI) Consultant

Impact maken op de business van je klanten?

Zwolle v Medior

Data Architect

Help jij onze klanten invulling te geven aan een op data gedreven strategie?

Maastricht v Senior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Jij kan informatievragen vertalen naar technische oplossingen.

Groningen v Medior

Microsoft Business Intelligence (BI) Consultant (medior)

Vind jij het leuk om data uit te pluizen?

Amsterdam v Medior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Maastricht v Medior

Traineeship BI

Pas afgestudeerd en wil jij jezelf in een korte periode (verder) tot een Busines...

Utrecht v Junior

Business Intelligence (BI) Consultant Healthcare

Wil jij werken aan vooruitstrevende BI-projecten binnen de gezondheidszorg?

Utrecht v Medior

Business Intelligence (BI) Consultant

Neem jij de vakinhoudelijke leiding op je bij de complexere BI projecten?

Maastricht v Senior

Microsoft Business Intelligence (BI) Consultant

Houd je van snel veranderende omgevingen?

Amsterdam v Senior

Business Intelligence (BI) Consultant

Laat jij onze klant de mogelijkheden van data zien?

Groningen v Senior
Link gekopieërd